DAP ve DAKA’dan elma bahçelerine yüzde 50 hibe desteği

DAP ve DAKA’dan elma bahçelerine yüzde 50 hibe desteği
Elma Bahçelerine DAP ve DAKA’dan %50 Hibe Desteği

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, (DAP BKİ) Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan Van’da bölge çiftçisinin tarım sektörünün önemli kollarından biri olan meyveciliğe yönlendirilmesi amacıyla hazırlanan 2 milyon Türk Lirası bütçe ayrılan ve yüzde 50 hibe desteği sağlanacak olan Tuşba'da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi başvuruları 26 Şubat tarihine kadar uzatıldı.

Projeyle Tuşba’da 20 ile 30 dekar arası kapama yarı bodur elma bahçeleri tesis edilerek elma üretim kapasitesi arttırılacak ve ekonomik bir kazanca dönüştürülecek.

Başta il ekonomisi olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak projeyle iç ve dış piyasaya sürülecek kaliteli elmalar yetiştirilecek. Hayata geçirilecek projeyle, çiftçilere tesis edilecek tüm bahçeler eksiksiz olarak teslim edilecek. Bahçe yerinin sürülmesi, fidan çukurlarının kazılması, sulama sistemi su alma yapıları, damla sulama sistemi ve montajı, fidanların alınması ve dikilmesi, bahçelerin ihatası ile dikim sonrası 5 ay süreyle bakımı ve uygulamalı eğitim işleri yapılacak. İyi uygulama örneklerinin yerinde görülmesi, tecrübe paylaşımı amacıyla teknik geziler düzenlenecek ve meyvecilik konusunda uzman kişiler Tuşba ilçesine davet edilerek toplantı ve seminerler verilecek.

Proje başvurusundan faydalanmak isteyenlerin; Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), mülkiyet durumunu gösterir belgeler (Tapu kaydı, gerekli ise muvafakat name, kira sözleşmesi) ve tarla başında yeterli miktarda sulama suyunun bulunması şartını sağladıktan sonra Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne 26 Şubat tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.