Cumhurbaşkanı Erdoğan Van Mitinginde Gövde Gösterisi, İşte Mitinge Katılım sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van Mitinginde Gövde Gösterisi, İşte Mitinge Katılım sayısı
AK Parti Genel Başkanı, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 9 gün kala geldiği Van’da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van'a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın ilgisi altında miting alanına gelerek, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıktı ve halkı selamladı.
Yoğun katılımın olduğu miting alanında ‘duyanlara duymayanlara’ şarkısını, vatandaşlarla birlikte bir süre söyleyen Erdoğan, “Biz sizi çok seviyoruz.

14 Mayıs’a gümbür gümbür yürüyor muyuz? 14 Mayıs'a gümbür gümbür yürüyor muyuz? Havaalanından buraya kadar yolun sağından soluna Vanlı kardeşlerim bir araya geldiler, birlikte yürüdüler. Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Yaklaşık 1 yıllık hasretin ardından bugün yine buradayız.” dedi.

“VAN GIPTA İLE TAKİP EDİLEN BİR İL OLDU”


Van’ın gıpta ile takip edilen bir il konumuna geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Van sadece ülkemizin yükselen yıldızı değil, aynı zamanda bölgesinde, dünyasında gıpta ile takip edilen bir şehir oldu. Peki nasıl böyle oldu? Van, eskiden de buradaydı. Böylesine bir cazibe merkezi haline gelememişti. Öncelikle Van'ı terör örgütünün tasallutundan kurtardık.

Kardeşlerim devletinize güvenin, bize güvenin. Huzurunuza göz diken terör örgütü bir daha sizin kılınıza bile ilişemeyecek. Van depremini hatırlıyorsunuz değil mi? Burada o zaman belediye HDP’li belediyedeydi değil mi? Van'ı susuzluğa mahkum ettiler. Depremle ilgili bir adım atmadılar. Ben o zaman anında DSİ'ye talimat verdim ve su olayı çözüldü.

Biz Van’ın susuzluğunu giderdik. Edremit’i Edremit, Erciş’i Erciş biz yaptık. Tuşba’yı biz yaptık. Nerede belediye? Niye görevini yapmadılar. Hani bunlar benim Kürt kardeşimi seviyordu. Kürdüyle Türküyle biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bizim dinimizde ayrım yoktur. Biz sadece Allah için seviyoruz. Kürt kardeşlerimizi de aynı anlayışla seviyoruz.” diye kaydetti.

“GABAR PETROLLE ANILACAK”


Alanda açılan bir pankarttaki yazıyı okuyan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Gabar bundan sonra terörle anılmayacak. Gabar bundan sonra ayrı bir petrol zenginliği ile anılacak. Senelerce ne yaptılar? Bu petrol kuyularını betonladılar, biz açtık. Aynı Karadeniz'deki doğal gaz gibi açtık. Şimdi doğalgazı bedava alıyor musunuz?”

MİTİNGDE 50.000 KİŞİ VARDI !

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beşyol meydanındaki mitingde yaptığı konuşmada, mitinge katılanların sayısına ilişkin de açıklama yaptı.

Erdoğan; “Bu alanda, resmi olarak aldığım rakama göre 50 bin Vanlı kardeşim var, yol boyunca gelenler hariç. Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşlerim patlatacak. İşte bu başarılar birilerinin kâbusu oldu.” dedi.