‘Çözüm Odaklı Eğitim’ tamamlandı

‘Çözüm Odaklı Eğitim’ tamamlandı
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (Van YYÜ) Kısa süreli çözüm odaklı terapi eğitimi adı altında düzenlenen ve 5 gün devam eden eğitim sona erdi.

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) katkılarıyla Van YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde, “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitici Eğitimi” gerçekleştirdi.

5 GÜN SÜRDÜ
Proje kapsamında 5 gün süren eğitimlere Van Sağlık İl Müdürlüğü, Çalışma Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Cezaevi, Yurtkur, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi meslek elemanları olan psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, rehberlik ve psikolojik danışmanlar ile çocuk gelişim uzmanları katıldı.

33 EĞİTİCİ KATILDI
Gazetemize açıklama yapan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, 33 eğiticiye eğitim verildiğini söyledi.
Eğitimlerin madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışan meslek elemanlarına yönelik olduğunu ifade eden Turğut, “Tabi burada amacımız kısa sürede fazla mesafe kat etmek” dedi. 

FARKLI BİR EĞİTİM YÖNTEMİ
Eğitimlerde, yöntem olarak, sorunların nedenlerinden çok daha önce iyi sonuç alınan çözümler üzerinde hareket edildiğini belirten Turğut, “Eğitimler oldukça yararlı geçti. Bu eğitimle eğiticilerimiz, daha donanımlı hale geldiler. Kuşkusuz bu tür eğitime dayalı çalışmalarımız bundan sonra da olanaklar dahilinde devam edecektir.” diye konuştu.


Turğut, eğitimlerin son gününde de 33 katılımcıya düzenlenen törenle sertifikalarının verildiğini kaydetti.

Prestij Haber: Adil HARMANCI