Çocuklar için tiyatro gösterimi düzenlendi

Çocuklar için tiyatro gösterimi düzenlendi
Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Nuda Kültür Merkezi tarafından Haziran ayı etkinlikleri kapsamında çocuklar için tiyatro gösterimi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerin Haziran ayı programı kapsamında Nuda Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro gösterimi yapıldı. Nuda Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro öğrenicileri tarafından hazırlanan ″Doğanın Sesi″ adlı tiyatro oyunu sergilendi. Çok sayıda çocuğun aileleri ile birlikte katıldığı tiyatro oyunu büyük beğeni toplarken, çocukların oyundan büyük keyif aldıkları görüldü. Sahnelenen oyunun son bulması ile Büyükşehir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşleri Başkanlığı yetkilileri tiyatro oyuncularına teşekkür ederek etkinliklerinin devam edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Haziran ayı etkinlikleri 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile devam sürecek ve halk ile bir araya gelinecek.


 
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında, 25 Haziran’da Nuda Kültür Merkezi Sinema Bölümü tarafından çekimleri yapılan Qemçûrçî (Sessiz Çığlık) isimli kısa film gösterimi düzenlenecek. Aynı gün tiyatro gösterimi, stand-up ve Nuda Kültür ve Sanat Merkezi’nin 2015–2016 çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi düzenlenecek. Nuda Kültür ve Sanat Merkezi’nin etkinlikleri kapsamında 25 Haziran’da Resim Bölümü öğrencileri tarafından yapılan resim sergisinin yanı sıra Kürt Dil ve Edebiyat Bölümü’nün Van ve ilçelerinde araştırmasını yaptığı ″Köy Yaşam Sözlüğü″ kitabı da ay içerisinde dağıtılacak. Etkinlikler kapsamında son olarak 26 Haziran’da müzik bölümü öğrencilerinin yer aldığı konser düzenlenecek.