Çocuklar hastanede kitapla moral buldu

Çocuklar hastanede kitapla moral buldu
Van Şair ve Yazarlar Birliği(VAYAB)ın başlatmış olduğu Çocuklar Kitapla Buluşuyor kampanyası çerçevesinde binlerce kitap çocuklara ulaştırıldı.

Bilhassa kitaba ihtiyaç duyan kırsal mahalle okullarına yönelik kampanyalar yürüten VAYAB, iki yıldır yürüttüğü çalışmalarla birçok okula kütüphaneler açtı.

VAYAB aynı etkinlik çerçevesinde Yüzüncü yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Onokoloji Çocuk Servisinde yatan çocuklar için harekete geçti. Açılan kampanyalarla üye yazar ve şairlerden toplanan kitaplar, hastanede tedavi gören çocuklara dağıtıldı.

Dağıtım törenine  Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, eşi Şair Yazar Necla Arpa Gülaçar, Tıp Merkezi Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Ümit Haluk İLİKLERDEN, VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, VAYAB Başkan Yardımcısı Leyla Mihrinaz Engin katıldı.

Çocuklara kitap ve oyuncak hediye edilerek, onlara moral veren heyetin ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı.

Ak Parti  Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “VAYAB’ın bu konudaki hassasiyeti oldukça önemli. Kitaplarla çocuklara yepyeni dünyalar hediye edildi. Bu etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman da, “VAYAB olarak geleceğimiz olan çocuklarımızı kitapla buluşturuyoruz. Etkinlikte tüm üyelerimizin katkısı var. Büyük çabalar harcandı. Birçok okula binlerce kitap hediye ettik, kütüphaneler kurduk. Bu gün de tedavi gören çocuklarımızı ziyaret ettik. Bizlere her zaman destek olan üyelerimize minnettarız. Kitap kampanyalarımız büyüyerek devam edecek. Hastanede üç ayrı mini kütüphane kuruldu. Hastane yönetimine de teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.