CHP Van İl Başkanı Kurukcu, 'Güç Birliği Toplantısı'nı neden terk etti

CHP Van İl Başkanı Kurukcu, 'Güç Birliği Toplantısı'nı neden terk etti
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleşen Güç birliği 5. Toplantısına tepki göstererek toplantıdan ayrılan Kurukcu toplantıyı ‘Samimiyetsiz ve Sorumsuz’ olarak nitelendirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleşen Güç Birliği 5.Toplantısına tepki göstereren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu toplantıyı terk etti.

Kurukcu yaptığı açıklamasında toplantıyı terk edişinin nedenlerini şu şekilde anlattı;

EĞER BİZ SAMİMİ DAVRANIYORSAK KARŞIMIZDAKİNİN DE SAMİMİ DAVRANMASINI BEKLERİZ

"Van ortak paydasında düzenlenen güç birliği platformu toplantılarına bizler de düzenli bir şekilde katıldık. Ve katılırken de hiçbir zaman şahsi duygu ve taleplerimizle hareket etmedik. Ancak gerçekleşen son toplantıda durumun Van ekseninden siyaset eksenine doğru kaydığını görünce duruma seyirci kalmayıp salonu terk ettim. Burada toplantı ruhuna değil toplantıyı gerçekleştirenlerin sorumsuz ve samimiyetsiz tavırlarınadır asıl tepkim." dedi.

GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU SİYASİ BİR PARTİNİN ETKİNLİĞİNE DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİYDİ

"Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak tavrımız ve duruşumuz bellidir. Van söz konusu olduğunda hiçbir etkinlik ve organizasyondan geri durmadık. Her platformda sıkılmadan usanmadan Van’ın sorunlarını sıraladık. Biz Van için bir şeyler olsun telaşında iken ve Güç birliği toplantılarına bu duygularla katılıyor iken birilerinin bunu siyaset malzemesine dönüştürmesine seyirci kalamayız. Güç birliği platformu toplantıların ilki ile sonuncusu karşılaştırıldığında aradaki fark çok açık bir şekilde görülecektir."

HER ŞEY DEN ÖNCE VAN

CHP Van İl Başkanı Kurukcu, "Yapılan günden bu yana bütün samimi duygularımızla katıldığımız ve sonuncusuna da aynı duygularla katılmayı ümit ettiğimiz toplantıda ne yazık ki bu ciddiyeti göremedik. Ana Muhalefet partisi İl başkanına ve mütevelli heyetten birçok kişiye yer ayrılmayan bir toplantıda hangi ciddiyet ve samimiyetten bahsedebilirsiniz. Davet edeceksiniz yer ayırmayacaksınız! Biz bundan farklı anlamlar çıkarırız. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz Van için direnmeye devam ettikçe birileri bizleri saf dışı bırakmaya çalışacaktır ama biz söz konusu Van olduğu müddetçe her platforma ve etkinliğe katılmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISINDA 1 YILDIR VAN’IN EN KRİTİK MESELELERİNİ GÜNDEME GETİRDİK

CHP Van İl Başkanı Kurukcu, "Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak her zaman söylüyorum. Bizim mevki makam sevdamız yoktur. Biz yeri geldiğinde siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp Vanlı yeri geldiğinde ise Vanlı kimliğimizi de bir kenara bırakıp İnsan olacağız demiştik… Hep bu duygularla hareket ettik. Ve bunun kanıtı ise son bir yıldır güç birliği platformuna taşıdığımız ve çözülmesi için direttiğimiz Van sorunlarıdır.

Bunları örnekleyecek olursak bakınız bugüne kadar Van’ın adeta kangrenleşmiş sorunlarından TOKİ, çevre yolu, stadyum, vergi terkini, İŞKUR, otogar, imar, yapı ruhsatı, işsizlik ve Van Gölünün temizlenmesi, korunması sorununu ve daha birçok sorunun çözülmesi için gerek güç birliği platformlarında öneride bulunduk gerekse de CHP Genel başkan yardımcılarımız aracılığıyla meclis gündemine taşıdık. Ayrıca yine Van ekonomisinin kalkınmasında olmazsa olmazlardan olan Van Et balık Kurumunun başka yere taşınmaması ve Toprak mahsulleri Ofisinin bir an önce faaliyete geçmesini önerdik. Kısaca şunu söylemeliyim ki bu ve buna benzer tüm sorunları anlatmaktan ve bunların takipçisi olmaktan geri durmayacağız." dedi.