Büyükşehir’in hizmet seferberliği devam ediyor

Büyükşehir’in hizmet seferberliği devam ediyor
Van Büyükşehir Belediyesi, sezon içerisinde belirlediği program doğrultusunda kent genelinde ve ilçelerde sürdürdüğü çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

- Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, kent genelinde ve ilçelerde çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor. Daire Başkanlığı çalışmalar kapsamında kent genelinde binlerce metre kare kaldırım çalışması yaparken, özellikle engelli yurttaşların daha rahat hareket edebilmeleri için engelli karosu ve engelli geçidi yaptı. İlçelerde de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle sel ve taşkınların yoğunlukla yaşandığı mahalleler de bax ve drenaj çalışması yaparak, mahalleler de yaşanabilecek sel ve su taşkınları için önlem alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilk 6 ay içerisinde kent genelinde 8 bin 668 metre kare kaldırım, kilitli parke taşı ve bordür taşı çalışması yapılarak hizmete sunuldu. Engelli yurttaşlar için de çalışma yapan Büyükşehir, engelli yurttaşların daha rahat hareket etmeleri için 2750 metre engelli karosu ve kent içerisinde 56 adet yeni engelli geçidi yaptı. İlçelerde bulunan kırsal mahallelerde de çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle sel ve su taşkınlarının yüksek risk taşıdığı kırsal mahalleler de sel riskinin önüne geçmek için 230 adet bax çalışmasının yanı sıra 3 kilometre yağmur suyu ve drenaj çalışması yaparak halkın hizmetine sundu. 


 
Kent genelinde 8 bin 668 metre kare kaldırım çalışması yapıldı
 
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı çalışmalar doğrultusunda kent genelinde bulunan kaldırımlarda çalışma yaptı. Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan orta refüjlerde sağ ve sol şeritlerde 640 metre kare karo çalışmasının yanı sıra 1600 metre kaldırım çalışması yaptı. Kent merkezinde bulunan Soydan Kavşağı’ndan Kültür Sarayı’na kadar 940 metre olan kaldırımın tamamında onarım yapan Büyükşehir Belediyesi, yine Milli Egemenlik Parkı’nın karşısında bulunan cadde de 376 metre kare kilit taşı yapıldı. Kent içerisinde bulunan işlek caddeler de ise toplam da 8 bin 668 metre kare kaldırım, kilitli parke taşı ve bordür taşı çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların önemli bir kısmını tamamlarken, geriye kalan kısımların ise çalışmalarına devam ediyor.
 
Engelli yurttaşlar için 2750 metre engelli karosu yapıldı
 
Kentte bulunan engelli derneklerinin talepleri doğrultusunda özellikle görme engelli yurttaşlar için engelli karo çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan Cumhuriyet, Soydan Kavşağı, Kültür Sarayı, Maraş Caddesi ve Sıhke Caddesi’nde engelli yurttaşların daha rahat hareket etmeleri için toplam da 2 bin 750 metre engelli karo çalışmasını tamamlayarak hizmete sundu. Engelli karo çalışmalarının yanı sıra aynı caddelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından 56 adet yeni engelli geçidi yapıldı. Yine daha önce yapılan ve tahrip olan engelli geçitlerinin tamamı bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar yapıldı.


 
Sel riski taşıyan mahalleler için bax çalışması yapıldı
 
İlçelerde bulunan kırsal mahallerde de çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, belirlenen mahalleler de çalışmalar yaparak hizmeti en ücra mahallerde dahi hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi özellikle kış ve ilk bahar aylarında sel ve su taşkınları riskinin yüksek olduğu mahallerde yaptığı çalışmalar ile bu riski ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatak’ta bulunan 16 mahallede toplam da 117 adet bax çalışmasının yanı sıra  İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gürpınar, Muradiye, Başkale, Bahçesaray, Özalp ve Çaldıran ilçelerinde toplam da 113 adet bax çalışmasını tamamlayarak hizmete sundu. Bax çalışmasının yanı sıra belirlenen mahallerde ise 3 kilometre yağmur suyu ve drenaj çalışmasını tamamladı.