Büyükşehir Belediyesi, Yüksekova’da ilaçlama çalışması başlattı

Büyükşehir Belediyesi, Yüksekova’da ilaçlama çalışması başlattı
Van Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun bir süre çalışmaların yürütülemediği Yüksekova’da, Yüksekova Belediyesi ile birlikte ilçede oluşabilecek yaygın ve salgın hastalıkların yanı sıra haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.
- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından ilçeye ilaçlama ekiplerini gönderen Van Büyükşehir Belediyesi, Yüksekova Belediyesi ile birlikte ilçede oluşabilecek yaygın ve salgın hastalıkların yanı sıra haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Uzun bir süre boyunca hiçbir çalışmanın yapılmadığı ilçeye Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ilaçlama ekiplerini göndererek, ilçede yapılan ilaçlama çalışmasına destek verdi. Çok sayıda ilaçlama ekibi ve araçları ile ilçede günde 12 tonun üzerinde ilaçlama yapan ekipler, özellikle çatışmaların yaşandığı mahallelerde evlerin bodrumları, rögar kapakları ve metruk alanlarında, oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra haşerelere karşı ilaçlama yapıyor.

Ekipler günde 12 ton ilaçlama yapıyor

İlçede sürdürülen ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren, Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berrin Yıldız, çalışmaların ilçenin tamamında yapılacağını ifade etti. İlçede yapılan çalışmaların Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ilaçlama ekipleri ile Yüksekova Belediyesi’nin ortaklığı ile yapıldığını aktaran Yıldız,″Çalışmalar kapsamında her gün 5 ayrı ekip ile günde 12 ton ilaçlama çalışması yapılıyor. İlaçlama çalışmaları özellikle çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı mahallelerde yapılıyor. Bu mahallerde bulunan evlerin bodrumları, rögar kapakları ve metruk alanlarında çalışmalar doğrultusunda salgın hastalıkların önüne geçilmesinin yanı sıra haşerelere karşı ilaçlamalar yapılıyor″ dedi.