"Biz Anadoluyuz” projesi

"Biz Anadoluyuz” projesi
İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında 372 öğrenci Van'dan Çanakkale ile İzmir'e gönderildi.

İçişleri Bakanlığı himayesinde Van Valiliği tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında maddi durumundan dolayı daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, Çanakkale ve İzmir’e uğurlandı. Bu kapsamda Çatak ve Bahçesaray'dan toplam 186 öğrenci ile 8 öğretmen Çanakkale’ye, Saray ile Gevaş’tan yine 186 öğrenci ve 8 öğretmen de Van Ferit Melen Havalimanında düzenlenen uğurlama töreni ile İzmir'e gönderildi.

Havalimanında öğrencilerle sohbet eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, il dışına çıkan öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çekti. Uğurlama töreni sonrası açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu, ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında ilk kafileyi İzmir ve Çanakkale'ye uğurladıklarını belirterek, “Yaklaşık 400 öğrencimizi idarecilerimiz ile birlikte uğurladık. Çocuklarımızı heyecanlı ve mutlu gördük. Çocuklarımız neredeyse ilk kez uçağa ve Çanakkale ile İzmir'e gitme imkanı buluyor. Gittikleri yerlerde valiliklerimiz kendilerine çok güzel programlar hazırladılar" dedi.

Projenin İçişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleştiğini ifade eden Zorluoğlu, gezi kapsamında öğrencilerin tarihi yerleri gezeceklerini dile getirdi. Zorluoğlu, "Çocuklar, Çanakkale şehitliklerini gezme imkanı bulacak. Gezi kapsamında kendi akranlarıyla bir araya gelip yeni arkadaşlıklar edinecekler. Çocuklarımız adına Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve projenin uygulayıcısı olan İçişleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Yıl içerisinde Biz Anadoluyuz projesi kapsamında öğrenci sayımız 5 bini bulacak. Ülke genelinde ise bu rakam 50 bin civarında olacaktır. Doğu Anadolu Bölgesinden batı bölgelerine çocuklarımızı göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Uğurlama törenine vali yardımcıları Mehmet Parlak ve Ahmet Başbaydar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri katıldı.