Bingöl Depremi'nden sonra Van'ın 2 ilçesine deprem uyarısı

Bingöl Depremi'nden sonra Van'ın 2 ilçesine deprem uyarısı
Elazığ Depremi'ni bilen deprem uzmanı Prof. Naci Görür bu sabah Bingöl Karlıova'da yaşanan depremin ardından Van'ın 2 ilçesi için deprem uyarısında bulundu.

Bu sabah Bingöl Karlıova'da meydana gelen 4.3'lük deprem sonrası evlerin duvarları çatlaşmıştı. Sabah 5 sularında da Van Başkale'de İran sınırının olduğu noktada 4.9'luk bir deprem olmuştu. 

Elazığ depremini bilen deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Bingöl depreminden sonra Van'ın 2 ilçesinin risk altında olduğunu söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Naci Görür şunları yazdı: Karlıova, biliyorsunuz, Kuzey Anadolu Fayı ile Doğu Anadolu Fayı’ın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile Kuzey Anadolu Fayı üzerindeki Yedisu ve Doğu Anadolu Fayı üzerindeki Bingöl arası uzun zamandır deprem bekleyen yerler. O bakımdan deprem dikkat çekici.


Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BşF) ile Hasan Timur Fayının (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum.