Belediyenin kurban sağlık timi denetimde

Belediyenin kurban sağlık timi denetimde
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kurban Sağlık Timi, vatandaşların başta hayvan pazarı olmak üzere belirlenen satış noktalarından sağlıklı kurban alabilmesi için hizmet veriyor.

 Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların hasta ve gebe kurbanlık almaması için hayvan pazarında denetime çıktı. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan veteriner hekimlerden oluşan “Kurban Sağlık Timi”, hayvan pazarında kurban satıcıları ve alıcılara hayvanların hastalıklardan korunması için önemli bilgiler vererek, konuyla ilgili broşür dağıttı.

Görevli 10 veteriner hekim, bayram öncesi ve bayram boyunca satış ve kesim alanlarında aralıksız mesai yapacak. Denetimler sırasında hayvan sahipleriyle görüşen Veteriner Hekim Feryad Amaç, satışların gidişatı hakkında bilgi aldı. Amaç, hayvan sahiplerinin ihtiyaçları durumunda belediyeyi arayabileceklerini dile getirdi.

Vatandaşların hijyenik ortamlarda ve dini usullere uygun bir şekilde kurban alabilmeleri için kurban satış noktalarının tek tek denetlendiğini ifade eden Amaç, “Belediyemizin belirlediği satış noktalarında aralıksız denetimlerimizi yapıyoruz. Buradaki amacımız vatandaşın hayvan pazarında kurban seçerken, sağlıklı hayvan almasına yardımcı olmaktır. Bu alanlarda kesim sırasında ve sonrasında gerekli hijyenik ortam sağlanarak, vatandaşlarımızın sağlıklı et tüketmesine yardımcı olmaktır. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı sürecince sahada olan ekiplerimize 444 44 65 numaralı telefondan ulaşarak kurbanla ilgili aklına takılan soruyu sorabilir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz belediyemizin belirlediği satış ve kesim yerlerine riayet etmeleridir” dedi.