Bayram’dan Van’a iki müjde!

Bayram’dan Van’a iki müjde!
Bayram’dan Van’a iki müjde! 50 bin ekmek üretilecek, 45 kişiye isthdam

Van Fırıncılar Derneği Başkanı Halis Bayram, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak için en kısa zamanda iki yeni fabrikanın kurulacağının müjdesini verdi. Van Fırıncılar Derneği Başkanı Halis Bayram, iş adamı Gökhan Çiftçi ile birlikte İŞGEM’de kurulan ve kısa bir süre içerisinde hizmete başlayacak olan ANT-PA Ekmek Fabrikasını gezdi. 45 kişinin istihdam edileceği fabrikada günlük 50 bin ekmeğin üretileceğini belirten Başkan Bayram, “Bu işletmeler, ilimize ve halkımıza yapacağımız ilk hizmetlerin başında gelecektir. İnşallah Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra bu güzel tesisi Van halkının hizmetine açacağız. Yine ikinci tesisimizi de en geç üç ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Şimdiden bunun müjdesini halkımıza veriyoruz” dedi.

Yeni ekmek fabrikasının faaliyete geçmesi için az bir çalışmanın kaldığını ifade eden Bayram, “Sadece doğalgaz ile ilgili bir sıkıntımız vardı. O çalışmalarda bu hafta içerisinde başlayacak ve 10 gün içerisinde fabrikamız faaliyete hazır olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yeni ekmek fabrikasında üretilen ekmeğin bakkallara, marketlere ve kurumlara dağıtılacağını dile getiren Bayram, böylece merkezdeki ekmek fabrikasının da iş yoğunluğunun hafifleneceğini söyledi. Ekmeğe yapılan zamma da değinen Başkan Bayram, “Ben olduğum sürece ekmek fiyatı yükselmeyecektir. Ta ki Maliye Bakanlığı tarafından verilecek karara kadar elimizden geleni yapacağız. Yeter ki halkımız bizden desteklerini esirgemesin. Gerekirse boğazımızdan kısarız” diye konuştu.

Fırıncıların; ekmeğin fiyatının 90 kuruş olması halinde kazanamadıkları söylentilerine sert cevap veren Başkan Bayram, “Fahiş fiyatları alıp, daha yüksek kar amacı gözetmeyi Rabbim nasip etmesin. Gerekirse boğazımızdan kısarız. Şu anda işsizliğin olduğu bir süreçte, deprem geçiren ve hala kendine tam anlamıyla gelmeyen bir halkın, terörden dolayı sıkıntılar yaşayan bir halkın boğazından kısıp kendi evlatlarına yedirmeyi Rabbim nasip etmesin. Asla böyle bir şeyi tasvip etmem. Kim ‘kazanamıyorum’ diyorsa gelsin onun fırınını ben alacağım. Gelsin bana devretsin. Bu halka en kaliteli, en ucuz ekmeği yedirmek için, sıcak ekmeklerini yuvalarına götürmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım ve bunu yapacağım” şeklinde konuştu.