Başkale’de Yaralı Köpeğe Belediye Sahip Çıktı

Başkale’de Yaralı Köpeğe Belediye Sahip Çıktı
Van’ın Başkale ilçesinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpeğe Başkale Belediyesi ekipleri sahip çıktı.

Van Hakkâri yolunda vatandaşlar tarafından yürümekte güçlük çeken yaralı bir köpek bulundu. Vatandaşlar konuyu belediyeye haber verdi. İhbarı alan Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, köpeğin bulunduğu bölgeye gitti. Yaralı ve bitkin halde olan köpeğe ekipler tarafından önce ekmek ve su verildi.

Başkale ilçesinde hayvan kliniği ve bakım evi olmadığı için yaralı hayvanları Van’a götüren Başkale Belediyesi, boş bir kartonun içine konularak yaralı köpeğin tedavisine devam edilmek üzere Van büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü.

Zabıta amiri Halit Aşan, “Bize gelen ihbar doğrultusunda buraya geldik. Köpeğe araba çarpmış. Ayak kısmında kırık var. Tedavi için Van hayvan bakım ve tedavi merkezine götüreceğiz” dedi.

Ekiplerden bilgi alan Belediye Eşbaşkanı Erkan Acar, köpeğin tedavi edilmesi için gereğinin yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eşbaşkan Acar, “ Sokak hayvanlarının durumuna önem veriyoruz. İlçemizde sürekli yaralı ve sokağa terk edilmiş hayvanların tedavi ve bakımları için Van iline götürüyoruz. İlçemizde hayvan bakım evi ve kliniği yok. Biz belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz. Hayvanlar da bizler gibi can taşıyor. Onlara sahip çıkmalıyız.” Dedi.