Bakanlıktan çiftçiye kolaylık: Patates ve soğanı TMO alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılında patates ve soğanın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınmasını kararlaştırdı. Van’daki Ziraat Odaları, bakanlık kararını üye çiftçilere duyurdu.

Adnan Çelik
Adnan Çelik
12 Nisan 2021 Pazartesi 10:56
107 Okunma
Bakanlıktan çiftçiye kolaylık: Patates ve soğanı TMO alacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB), tarımsal ürünlerin TMO tarafından alınması talebini değerlendiren Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı.

GENELGE İÇERİĞİ

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, TMO, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden, iktisadi işletmeleri olan Ziraat Odaları aracılığı ile tarımsal ürünlerden sadece patates ve soğan alacak.

TMO’nun aldığı iki ürün ise, vatandaşlara Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) üzerinden dağıtılacak.

DAĞITIM NASIL OLACAK?

Söz konusu genelgede dağıtım işlemine ilişkin detaylar da verildi.

Buna göre, SYDV tarafından patateste Cumartesi ve Pazar gününden itibaren, soğanda ise hafta içi dağıtım yapılmaya başlanacak.

ÇİFTÇİLERE DUYURULDU

Soğan ve patatese ilişkin Bakanlığın yayınladığı genelge, Van’daki Ziraat Odaları tarafından çiftçilere duyuruldu.

Ziraat Odaları, yaptıkları açıklamalarla ve odanın sosyal medya sayfaları üzerinden yaptıkları duyurularla oda üyesi çiftçileri bilgilendirdi.

Prestij Haber: Adil HARMANCI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.