Avukatlardan Van Gölü Nefesimizdir kampanyasına destek

Avukatlardan Van Gölü Nefesimizdir kampanyasına destek
Adalet Nöbeti için Van’a gelen 23 baro başkanı ve çok sayıda avukat, Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu ‘Van Gölü Nefesimizdir’ kapmayasına destek vermek için gölde gezinti yaparak, Akdamar Adası’nı ziyaret etti.

 Gölü kirliliğine dikkat çekmek için üzerinde “Van Gölü Nefesimizdir” yazılı tişörtlerini giydi.

Avukatları karşılayarak, program boyunca eşlik eden Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘VAN GÖLÜ BU COĞRAFYANIN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİ’

Göldeki kirliliğe dikkat çeken Eşbaşkan Özgökçe, “Bu denizin maviliği hiçbir yerde yok. Buranın güzelliği dünyanın hiçbir yerinde yok. Memleketin her bir yeri ayrı bir güzellik. Bizlerin dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmesi için böylesi programlar oldukça önemlidir. Van Gölü Nefesimizdir. Van Gölü bu coğrafyanın en önemli değerlerden biridir. Van Gölü coğrafyanın ve tarihin bize bir armağanıdır. Gölü geleceğe bırakmak için korumalıyız. Van Gölü ciddi bir kirlilik ve tehlike ile karşı karşıya. Buna karşı önlemler almak için sürekli tedbirler ve kalıcı çözümler için çaba harcıyoruz. Van Gölü’nü korumak bizim boynumuzun borcudur. Sizlerin Van Gölü Nefesimizdir demesi bizi onurlandıracaktır. Sizleri ağırladığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Van Baro Başkanı Zülküf Uçar ise “Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Bütün avukatlar olarak Van Gölü Nefesimizdir diyoruz” dedi.

Etkinlikte toplu bir fotoğraf çektiren Özgökçe ve avukatlar, hep birlikte ‘Van Gölü Nefesimizdir’ sloganı attı.