ASİMDER’den İspanya Parlamentosuna Teşekkür

ASİMDER’den İspanya Parlamentosuna Teşekkür
Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili karar tasarısını ret eden İspanya parlamentosuna teşekkür etti.
İspanya’da Galisya Parlamentosu’nun tek taraflı olarak Ermeni söyleminin etkisinde kaldığını ifade eden ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, ancak buna karşın 9 Haziran 2016 tarihinde İspanya parlamentosuna sunulan sözde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili karar tasarısının ‘ret’ edildiğini söyledi. İspanya parlamentosunun adaletli bir karar verdiğinin altını çizen Ermiş, “2015 Mayıs ayında da yine İspanya senatosuna bir önerge sunulmuştu. Yapılan oylamada 130 hayır, 68 çekimser ve 14 evet oy ile İspanya parlamentosunda önerge kabul edilmedi. Buradan İspanya parlamentosunu bir kez daha kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkem adına İspanya parlamentosu mensuplarını Van’a davet ediyorum. Gelip misafirimiz olsunlar. Ayrıca Ermeni çetelerinin Van’da katlettiği 4 bin kişilik Zeve Şehitliği’ni de görmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Ermeni diasporasının Avrupa’da ve Türkiye’de yıllardır birlik kurup sıkı bir çalışma içerisine girdiğine dikkat çeken Ermiş, “Ermeni iş adamları, Avrupa, Amerika ve diğer ülkelerde bulunan Ermeni asıllı vatandaşlarının desteği ile 70 yıldır çok iyi birlik kurup bu ülkelerde kendilerine yakın parlamenterleri bulup çalışmalar yapıyorlar. Hatta son 15 yıldır Van, Hakkari, Muş, Iğdır, Kars, Elazığ, Malatya ve Şırnak gibi illerimizde yandaş bulup sıkı bir çalışma içindeler. Doğu ve Güneydoğu illerimize gezi adı altında gelen Ermeni asıllı turistlerin Kars Kalesi’nde, Van Akdamar Adası’nda ne maksatla Ermeni bayrağını açtıklarını bugün daha iyi anlıyoruz. Bizler Türk milleti olarak söylüyoruz ki; gelin tarihi açalım. Kim katil, kim misafirperver, kim kadirşinastır. Biz atalarımızdan öğrendiğimizi yapıyoruz. İlk Ortodoks Kilisesi’ni İstanbul’a kuran Fatih Sultan Mehmet Han’dır. Ermeniler bunu çok iyi bilirler. Gidip de Rus’a, Fransız’a, İngiliz’e veya İran’a maşalık yapmasınlar” şeklinde konuştu.