Arı yetiştiricileri, destekler konusunda uyarıldı

Arı yetiştiricileri, destekler konusunda uyarıldı
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Ziraat Odaları tarafından, arı yetiştiricileri, yapılması gereken destek başvuruları konusunda uyarıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020 yılı arılı kovan ve damızlık ana arı destekleme başvuru ve tespit işlemleri süresini uzattı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni bir tebliğ yayınlanana dek destek başvuruları ve tespit işlemlerinin devam edeceği belirtildi.

2020 yılı Eylül ayında başlatılan başvuru süresinin 30 Ekim’de sonlanması öngörülmüştü.

TAB VE ZİRAAT ODALARI UYARDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karar üzerine TAB ve Ziraat Odaları harekete geçerek hem sosyal medya üzerinden hem de farklı yollardan üyelerini bilgilendirme yoluna gitti.

Van’daki Ziraat Odaları da, destek başvuruları ve tespit işlemlerinin süreceği yönünde üyelerini uyardı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2020 yılı arıcılık desteklerinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, yetiştirici/üretici örgütüne üye ve en az 30 arılı kovanı bulunması gerekiyor.

NEREYE BAŞVURULUYOR?

Arıcıların, başvuru için bağlı bulunduğu birliğe onaylatacağı dilekçeyi, ilgili tarım il/ilçe müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor. Gezici arıcılar ise gittikleri il/ilçe müdürlüğünden başvurusunu yapacak. Kovanların sayımı ve tespiti ilgili tarım il/ilçe müdürlüğünün yetkilileri tarafından tamamlanacak.

 DESTEK MİKTARI NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz yıl arılı kovan başı 10 lira, damızlık ana arı için ise 80 lira olarak belirlenen destek miktarının 2020 yılında ne kadar olacağı, önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen hayvancılık destekleri tebliği ile netlik kazanacağı belirtiliyor. 

Prestij Haber: Adil HARMANCI