Aktivistlerden, 'Van Gölü Koruma Kanunu' talebi

Aktivistlerden, 'Van Gölü Koruma Kanunu' talebi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt zaferi kutlamalarının yanı sıra Van Gölü kıyısında da bir dizi ziyaret gerçekleştireceğine dikkat çeken Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Sayın Cumhurbaşkanından talebimiz bir an önce Van Gölü Koruma Kanunu çıkarılmasıdır” dedi.

 Malazgirt’teki kutlamalar için gelecek olan Cumhurbaşkanı , aynı zamanda Ahlat’ta yapımı devam eden köşkü de ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

Bunun üzerine  ve Bitlis’te özellikle çevre sorunları ile ilgili faaliyet gösteren aktivistler de harekete geçti.

Aktivistler tag çalışması başlatarak sosyal medya üzerinden seslerini Cumhurbaşkanı ’a duyurmaya çalışıyor.

Aktivistlerin en büyük talebi ise,  Gölü’nün korunmasına yönelik önümüzdeki süreçte atılacak olan adımlar.

“DEVLETİN ÜST KADEMESİ GELECEK, FIRSATTIR” 

 Gölü kıyısına gelecek olmasını bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Bölgenin yetkilileri, siyasetçileri, bürokratları veya Cumhurbaşkanına ulaşabilecek herkese çağrıda bulunmak istediklerini belirten Özel, “Cumhurbaşkanımız, Malazgirt zaferi kutlamaları yıldönümünde bölgemizi ziyaret edecek. Devlet kademesinin en üst düzeyinin  Gölü kıyısına kadar gelerek bir dizi etkinliğe katılmasını, Van ve Bitlis şehirlerinin sorunlarını, eksiklerini ve yapılması gereken çalışmaların iletilmesi ve çözüm bulunması için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

“KORUMA KANUNU ÇIKMALI”

Van Gölü Koruma Kanunu çıkması için seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya devam edeceklerini belirten Özel, “Pandemi nedeniyle Cumhurbaşkanımızla görüşme mümkün olmayacak, ancak sosyal medya üzerinden sesimizi duyurmaya çalışacağız. Buradaki tek talebimiz de bir an önce Van Gölü Koruma Kanunu çıkmasıdır. Bunu kendilerinden rica ediyoruz” diye konuştu.

“VAN GÖLÜ, GELECEK KUŞAKLARA TAŞINMALIDIR”

Bilim insanlarının Van Gölü ile ilgili açıklamalarına dikkat çeken Özel, şunları söyledi:

“Bizler açısından, Cumhurbaşkanımızın ülkemizin eşsiz güzelliği olan Van Gölü kıyısına teşrifleri oldukça önem arz etmekledir. Van Gölü’nün, gün geçtikçe kirlenmesi, doğallığının bozulması ve geleceğe taşınması noktasında oldukça büyük sıkıntıların yaşandığı gerçeği ortada. Bilim insanlarının açıklamalarına göre Van Gölü’nün ömrü çok da uzun değildir. Yıllardır yapılan çalışmalar ve girişimler, Van Gölü’nün kurtuluşu ve gelecek kuşaklara taşınması için oldukça zayıf kalmaktadır. Cumhurbaşkanımızın bir talimatı bu kötü gidişata dur diyecek ve bize emanet bırakılan bu eşsiz mavilik geleceğe taşınacaktır.” 

Prestij Haber: Adil HARMANCI