Aktivistlerden 'duyarlılık' etkinliği

Aktivistlerden 'duyarlılık' etkinliği
Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Bir grup aktivist de Van Gölü’ne dikkat çekmek için Erciyes zirvesine tırmandı.

Özellikle çevre sorunlarıyla ilgili olarak Van ve Bitlis’te faaliyet gösteren Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Süphan Dağı bölgesinde yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bıraktı.

Aktivistler, çevredeki köylülerin de desteğiyle ot, kemik, ekmek ve buğdaydan oluşan yiyecekleri belli aralıklarla bölgeye bıraktı.  

“DOĞADAKİ HAYVANLARI DÜŞÜNMELİYİZ”

Van Gölü Aktivistleri Derneği Bitlis Temsilcisi Orhan Emen, iklim şartları nedeniyle yaban hayvanlarının zor durumda olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:


“Bugün Adilcevaz ilçemizin Aydınlar beldesinde dernek üyeleri ve halkımızla birlikte Süphan Dağı eteklerine soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ot, kemik, ekmek ve buğday gibi yiyecekler bıraktık. Son günlerde bölgemizde dondurucu soğuklar etkisini göstermektedir. Bu nedenle doğadaki hayvanları da düşünmemiz gerekir. Biz de bu kapsamda elimizden geldiğince doğadaki hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

ERCİYES’TE VAN GÖLÜ AFİŞİ

Öte yandan Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü’ne yönelik düzenledikleri etkinlikler kapsamında 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes dağı zirvesinde, “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” yazılı pankart açtı.


Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, söz konusu etkinliğin 2020 yılında planlanan bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bu bizim 2020'deki son etkinliğimizdi. 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes zirvesinde "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" afişimizi açarak Van Gölü'ne dikkat çektik.” dedi. 

ETKİNLİKLER 2021’DE DE SÜRECEK

Derneğin, Van Gölü’nün korunmasına ve temiz tutulmasına dair etkinliklerinin süreceğini ifade eden Özel, “2021 yılında da Van Gölü'nün korunması ve tanıtılması için etkinliklerimiz devam edecek. Çok farklı etkinliklerle kentimize ve doğal değerlerimize dikkat çekmeye devam edeceğiz” dDiye kaydetti.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI