AK Parti’nin Van’daki 3 ilçe başkanı istifa etti

AK Parti’nin Van’daki 3 ilçe başkanı istifa etti
Son dönemlerde teşkilatlarda yeni bir değişim-dönüşüm yapmak üzere harekete geçen Ak Parti’de Van’da 3 ilçe başkanın istifası alındı. Geçtiğimiz Eylül ayında değişiklik yapılan 5 ilçe başkanlığının ardından bu kez de 3 merkez ilçe başkanının istifası alındı. Aylardır yapılacağı söylenen değişiklik hafta sonu itibariyle bizzat ilçe başkanları tarafından duyurulurken görevi bırakan başkanlar ise değişikliği ‘istifa’ diye duyurdu.

Son dönemlerde teşkilatlarda yeni bir değişim-dönüşüm yapmak üzere harekete geçen Ak Parti’de Van’da 3 ilçe başkanın istifası alındı. Geçtiğimiz Eylül ayında değişiklik yapılan 5 ilçe başkanlığının ardından bu kez de 3 merkez ilçe başkanının istifası alındı. Aylardır yapılacağı söylenen değişiklik hafta sonu itibariyle bizzat ilçe başkanları tarafından duyurulurken görevi bırakan başkanlar ise değişikliği ‘istifa’ diye duyurdu.

Aralık 2017 yılında görev değişikliği yaşanan Ak Parti Van İl Başkanlığı’nda ve ilçelerde iki yıldır değişim-dönüşümler sürüyor. Kayhan Türkmenoğlu’nun atanması ardından değişiklik yapılan 3 merkez ilçe ile birlikte bazı ilçelerde de değişim yaşanmıştı. Buna rağmen bazı ilçeler göreve devam etmiş ve sürekli olarak değişim-dönüşümden söz edilmişti. Geçen süreçteki genel ve yerel seçimlerle birlikte göreve devam eden başkanlar daha sonra kademeli olarak yeniden değiştirilmeye başlandı. Geçtiğimiz Eylül ayında 5 ilçede değişiklik yapan Ak Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde de 3 merkez ilçe olan Edremit, İpekyolu ve Tuşba İlçe Başkanları’nın istifasını aldı. Uzun süredir beklenen değişiklik değişiklik iddialarının dile getirilmesinden aylar sonra gerçekleşirken, ilçe başkanları istifa kararını kendileri paylaştı. Genel merkezin istifaya davet ettiği başkanlar, kararı “İstifa ediyorum” sözleri ile duyururken, yapılacak olan kongrede de aday olmayacakları şeklinde paylaştı. Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık ve Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Gününi istifa kararı ile birlikte gelecek dönem yeni görevler verilmesi halinde de göreve talip olduklarını belirtirken, sosyal medyadan bir açıklama yayımlayan İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç ise, Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisine gönderma yapıp Erdoğan’a destek vererek görevi bıraktı.

İLK AYRILIK EDREMİT’TEN GELDİ

Edremit İlçe Başkanı Kıylık yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2012 yılından bu yana kesintisiz ve sırasıyla Ak Parti Edremit Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı (Mali ve İdari İşler Başkanı), Ak Parti Van İl yönetim kurulu Üyeliği, Ak Parti Van İl Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Ayrıca partimizin seçim işlerinde beş seçimde il seçim ve koordinasyon merkezinde (SKM) “İl Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu” olarak görev yaptım. 2018 yılı Şubat ayında genel merkezimizin takdirleri, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevine getirildim. İki yıldır bu kutsal görevi layıkıyla, adaletle ve üstün gayretlerle yerine getirdim. Partimizin 7. Olağan kongre süreci için Genel Merkezimizle yaptığımız istişarelerde yeni döneme yönelik İlçe Başkanlığı görevi için aday olmayı düşünmediğimi beyan ettim. Genel Merkezimizin de oluruyla, bu kutsal görev için başka arkadaşlarımızın aday olmasının önünü açmak ve sürecin doğru yürümesine katkı sunmak adına bugün itibari ile Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevimden ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum” dedi.

“EDREMİT’İ AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURDUK”

6. Olağan ilçe kongrenin yapılmasının ardından göreve başladığını anımsatan Kıylık, şu ifadeleri kullandı: “Edremit İlçe Başkanlığı görevinin tarafımıza tevdi edilmesinin ardından hazırlıklarımız sonucunda büyük bir coşku ve heyecan ile 6. Olağan İlçe Kongremizi gerçekleştirdik ve kurduğumuz teşkilatımız ile hemşerilerimize hizmete başladık. Nisan ayında Genel Başkanımızın teşrifleri ile gerçekleşen il kongremize Edremit olarak ev sahipliği yaptık. Erken seçim kararının alınmasıyla genel seçim hazırlıklarımızı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 24 Haziran Genel Seçiminde ilçemizde partimizin oyunu ciddi şekilde artırarak %38 oy aldık. 31 Mart 2019 yerel seçiminde ise oy oranımızı daha yükseklere çıkararak %41,8 oy aldık. Hukuki mücadelemiz ve Seçim Kurullarına itirazlarımız sonucunda Edremit’i Ak Belediyecilik ile buluşturduk”

“MAKAM VE MEVKİLER GELİP GEÇİCİDİR”

Kıylık son olarak şunları kaydetti: “Gerek seçim dönemlerinde gerekse normal zamanlarda ilçe teşkilatımızın gayretli çalışmaları kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Kapımız, gönlümüz ve telefonumuz her zaman açık olmuştur. Görev süremiz boyunca ilçe teşkilatımızın her bir mensubunun gayesi sadece Allah rızası için ilçemize, memleketimize ve insanımıza hizmet etmek olmuştur. Dava şuuru içerisinde ve bir aile sıcaklığında benimle yol yürüyen Ana kademe Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Gençlik Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Mahalle Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Sandık Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ederim. Rabbim, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a uzun ömürler nasip eylesin.”

KIYLIK: YENİ GÖREVLERE TALİP OLACAĞIZ!

“Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da liderimizin ve Ak Partimizin emrinde olacağız. İleri tarihlerde partimiz içerisinde yeni görevlere de talip olacağız. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmektir. O dönem Türkiye’nin en genç İlçe Başkanı olarak büyük bir onur ve gururla başladığımız bu önemli görevi aynı onur ve gururla bırakıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edremit bizim için bir sevdadır. İleride atanacak İlçe Başkanımızın ve teşkilatımızın her daim destekçisi olacağız. Edremit Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizin gayretli çalışmaları ile Edremit’in daha güzel olacağına yürekten inanıyorum”

GÜNİNİ: AK PARTİ TUŞBA İLÇE BAŞKANLIĞINDA İSTİFA EDİYORUM

AK Parti davasına koltuk veya menfaat için değil, inandığı için bugüne kadar hizmet ettiğini ifade eden Günini, bundan sonra da aynı duygu ve inançla hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi: Siyasette tek bir amacımız vardı, o da teşkilatımızı başarılı bir şekilde geleceğe taşımak, inandığımız davamıza hizmet etmek, halkımız sorunlarına çözüm üretmek ve kentimizin gelişmesine katkı sunmak. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde, bir dönem Tuşba Belediye Meclis Üyeliği görevinde de bulundum. Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ak Parti Tuşba İlçe Başkanlığı görevine getirildim. İlçe Başkanı olarak göreve geldiğimiz andan itibaren de sorumluluk alanımızdaki tüm köylerde ve mahallelerde Genel Merkezimizin bizden istediği çalışmaları yapmak için aşk ve inançla çalıştık.”

“YENİ SÜREÇTE ADAY OLMAYACAĞIM” DEYİP İSTİFAYI AÇIKLADI

“Bu görevler bir bayrak yarışıdır. Bizden önce görev alan arkadaşlarımızın yaptığı hizmetleri bizden sonra görev alacak arkadaşlara dahi başarılı bir şekilde devretmeyi amaç edindik. Partimizin 7. Olağan kongre süreci için Genel Merkezimizle yaptığımız istişarelerde yeni dönemde yeni arkadaşlarımızın önünü açmak, süreci amacına uygun ve doğru bir şekilde yürümesine katkı sunmak için aday olmayacağımı ifade ettim. Genel Merkezimizin de oluruyla, yeni sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi isin bugün itibariyle Ak Parti Tuşba İlçe Başkanlığı görevimden ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum”

“ÖNEMLİ OLAN MAKAM VE MEVKİDE KALMA SÜRESİNİN UZUNLUĞU DEĞİL”

Günini açıklamanın devamında son olarak şu ifadeleri kullandı: “Gerek seçim dönemlerinde gerekse normal zamanlarda ilçe teşkilatımızın gayretli çalışmaları kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Kapım gönlümüz ve telefonumuz her zaman açık olmuştur. Görev süremiz boyunca ilçe teşkilatımızın her bir mensubunun gayesi sadece Allah rızası için ilçemize, memleketimize ve insanımıza hizmet etmek olmuştur. Dava şuuru içerisinde ve bir aile sıcaklığında benimle yol yürüyen Ana kademe Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Gençlik Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Mahalle Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Sandık Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Rabbim uzun ömürler nasip eylesin. Her zaman inançla ve azimle Liderimizin ve Ak Partimizin emrinde olacağız.”

“PARTİMİZİN VERECEĞİ TÜM GÖREVLERE HAZIRIM”

İleri tarihlerde partimizin vereceği her türlü görevi yerine getirmeye hazırım. Önemli olan makam ve mevkide kalma süresinin uzunluğu değil, makamda olunan sürenin sorumluluğunu yerine getirebilmektir. Büyük bir onur ve gururla başladığımız bu önemli görevi aynı onur ve gururla bırakıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yeni dönemde göre gelecek İlçe Başkanımızın ve teşkilatımızın her daim destekçisi olacağız. Tuşba Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizin gayretli çalışmaları ile Tuşba’nın daha güzel olacağına yürekten inanıyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

YAVİÇ ÖNCE ERDOĞAN’A SAHİP ÇIKIP DAVUTOĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

AK Parti’de üçüncü istifa haberi İpekyolu ilçesinden geldi. İstifa öncesi twitter üzerinden bir takım paylaşımlar yapan İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, Erdoğan’a sahip çıkarken geçtiğimiz hafta kurulan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne de gönderme yaptı. Yaviç, “Bu zaman diliminde İslam Dünyası ve Mazlumların tek Umudu olan Recep Tayyip Erdoğan’a sırt dönmek, farklı siyasi ikbal peşinde koşmak mevki ve makam düşünmek tüm İslam alemine ihanettir. ABD, AB, Dünyadaki Şer güçlerinin, dahası İslam Dünyasının Birçok Batı Oyuncağı satılmış Liderinin (BAE, Mısır) hedefi olan Erdoğan’ı yalnız bırakıp ‘Gelecek-Gidecek’ peşinde koşmak ihanettir. Çok net söylüyorum, Ben Ümmet anlayışıyla hareket eden Ak Parti kuruluş gayesi ve Erdoğan’ın misyonuna inanmış biri olarak çizimi bir ilçe Başkanlığı değil Güneşi ve Ayı elime verseler değişmem.” Şeklinde paylaşımlar yaptı.

‘YENİ ARKADAŞLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN ADAY OLMAYACAĞIM’

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlardan kısa bir süre sonra da istifa haberini duyurdu. Yaviç, konu ile ilgili olarak: “Bu görevler bir bayrak yarışıdır. Bizden önce görev alan arkadaşlarımızın yaptığı hizmetleri bizden sonra görev alacak arkadaşlara daha başarılı bir şekilde devretmeyi amaç edindik. Partimizin 7. Olağan kongre süreci için Genel Merkezimizle yaptığımız istişarelerde yeni dönemde yeni arkadaşlarımızın önünü açmak, süreci amacına uygun ve doğru bir şekilde yürümesine katkı sunmak için aday olmayacağımı ifade ettim. Genel Merkezimizin de oluruyla, yeni sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi isin bugün itibariyle Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı görevimden ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİVAN GAZETESİ