AK Parti Van Milletvekili Arvas ve Vali Zorluoğlu'ndan MÜSiAD’a ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Arvas ve Vali Zorluoğlu'ndan MÜSiAD’a ziyaret
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Van Valisi Murat Zorluoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesini ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Van Valisi Sayın Murat Zorluoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Muzaffer Bakan ve yönetimini ziyaret etti. Van’a dair yapılan hizmetler ve yatırım planları görüşüldü. Vali Zorluoğlu, Bakanlıklar ve belediyeler tarafından planlanan ve devam eden yatırımların Van’ın çehresini değiştirdiğini söyledi. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla diyalog içeresinde olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, gönüllü kişilerden oluşan bu kuruluşların topluma ve fayda sağlamaya yönelik çalışmalar yaptığını belirtti. 


Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, ABD ile yaşanan yaptırım krizi ile ilgili konuya değinerek, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu, son günlerde yaşadıları finansal zorlukların milletimizle dayanışma içinde aşılacağını ifade etti. Bu süreçte Van’da ve Türkiye’de Sanayicilerin daha çok çalışıp, daha çok üreteceklerine inandığını söyleyen Arvas, ABD’nin Türkiye ekonomisine yönelik ekonomik saldırılarının hukuk ve etik dışı olduğunu, Türkiye’nin buna boyun eğmeyeceğini, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle sıkıntının kısa sürede bertaraf edileceğini belirtti. 


MÜSİAD Başkanı Muzaffer Bakan’da, ABD’nin tavrının kabul edilemez olduğunu belirterek, skandal yaptırım kararlarının uluslararası hukuka aynı zamanda devletlerarası güven ilişkilerine aykırı olduğunu belirterek, Türkiye’nin bugüne kadar kurulan bütün tuzakları aklı selimle aştığını bunu da aşacağını ifade etti. ABD Türkiye’yi küresel ekonomik döngünün dışına itmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi Dünya Beş ’ten Büyüktür. Ülkemizi döviz oyunları ve temelsiz yaptırımlarla baskı altına almak kimsenin haddine değil, dernek olarak Cumhurbaşkanımızın kararlarının arkasındayız ve yanındayız