AK Parti İl Başkanı Soğanda'dan gazeteciler günü mesajı

AK Parti İl Başkanı Soğanda'dan gazeteciler günü mesajı
AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Soğanda, mesajında, çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini, Türkiye'nin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlendiğini ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Gazeteciliğin ülkedeki gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkı bilgilendirdiği, vatandaşla devlet arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Soğanda, gazeteciliğin sosyal ve kültürel gelişime de önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Basın mensuplarının çalışma koşullarını kolaylaştırılarak daha iyi imkanlara ulaştırılmasının büyük önem taşıdığını anlatan Soğanda, şunları belirtti:

"Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde attığımız adımlar, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Toplumumuzun menfaatleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve ilkeli bir şekilde çalışarak, toplumun bilgilendirilmesini sağlayan basın mensuplarımız, bu özellikleriyle de toplumumuzun vicdan ve duygularına tercüman olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde görev yapanlar olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aileleri ile sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."