Ak Parti Aday Adayı Yörük: Projelerle yola çıktım

Ak Parti Aday Adayı  Yörük: Projelerle yola çıktım
Ak Parti Aday Adayı Bilal Emre Yörük: Projelerle yola çıktım

Ak Parti Aday Adayı Bilal Emre Yörük, Van'ın sosyo - ekonomik değerler bakımdan Türkiye'den 81 il arasında 75'nci sırada yer aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

 

"Değerli hemşerilerim ve Van’da yaşayan kardeşlerim;

 

Van’ın en büyük sorunlarından birisi kuşkusuz bölgesel Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Değerlerine göre hakkettiğimiz yerde olmayışımızdır. 2011 verilerine göre 75 sırada yer almaktadır. Bu durum işsizlik ve kalkınmışlık verilerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sorunun büyümesinde birçok neden yanında göçün de olumsuz bir etkisi vardır. Göstergelere baktığımızda Van, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul’la birlikte en çok göç alan illerin başında geldiği görülecektir. Nitekim yeşilkart sahibi payında da Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkâri ile birlikte ilk sırada yer almaktadır.

Bu tür olumsuz göstergelerin değişmesi için devlet ve özel sektör yatırımlarıyla müşterek politika ve yapısal önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Devlet yatırımları, teşvikleri, tarım ve hayvancılıktaki düzenlemeler, bölgesel ticaretin desteklenmesi, özel sektör yatırımları, Avrupa Birliği fonlarının değerlendirilmesi, eğitim, sağlık, turizm ve birçok alanda yeni bir atılıma ve ruha ihtiyacımız vardır. Van’da uzun yıllar yaşamış ve memleketime hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak Van’ın ve bölgenin kalkınması için hazırladığımız fizibilite çalışmalarımız ve projelerimizle birlikte yola çıktım.

2023 Van için hep beraber hakkettiğimiz noktaya gelmek dileğiyle…."