ABB Van Şubesi Ankara’da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açtı

ABB Van Şubesi Ankara’da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açtı
Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi’nin “81 ilde Van’ı anlatıyor, 15 ilde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” çalışması kapsamında Ankara Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergi düzenledi. 

ABB’nin ikincisini düzenlediği "15 ilde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" bu yılda farklı illerde gerçekleştirildi. Birçok ili dolaşarak, 15 Temmuz destanında Van’ın duruşunu anlatan ABB Van Şubesi Yönetimi, özellikle Ankara’da büyük görkemli bir tanıtım gerçekleştirdi. Ankara’nın en işlek meydanı olan Kızılay Meydanı ve akabinde Kızılay Sanat Galerisi’nde Fotoğraf sergi düzenleyen ABB yönetimi, bütün dikkatleri Van’a çevirmeyi başardı. Sergi çalışmalarının yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de tanıtım yapan, bakanlarla bire bir görüşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat dikkatini çeken tanıtım çalışması, milletvekillerinden de büyük takdir topladı. Vanlı gazetecilerin çalışmasını destekleyen siyasiler, bürokratlar ve Ankara halkı, 15 Temmuz destanının unutulmaması yönünde atılan adımı güzel bir çalışma olarak nitelediklerini dile getirdiler.

Öte yandan TRT Ankara Radyosuna konuk olan Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, yine burada önemli mesajlar verdi. Birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmaya dikkat çeken Yazlık, ön yargıların tamamen kırılması ile ülkenin daha güzel bir ortama kavuşacağını belirterek, 15 Temmuz destanının her kesimin ortak bir paydası olduğuna değindi. Kötü hadiselerin ülkenin her tarafına cereyan ettiğini ifade eden Yazlık, ABB tarafından düzenlenen çalışmadan söz etti. Karadeniz Bölgesi’nin ardından Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde farklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Yazlık, amaçlarının ülkenin her bölgesinde ve her ilinde Van’a anlatmak, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek olduğuna değindi. Ankara’da sivil toplum örgütlerini, farklı dernekleri de ziyaret eden Anadolu Basın Birliği Van Şubesi yönetimi, bu önemli çalışmanın her yıl farklı bölgelerde yürütüleceğini dile getirdi.