AB Delegasyonu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

AB Delegasyonu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti
Van’da çeşitli temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’ndan oluşan bir heyet, Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Van’da çeşitli temaslarda bulunan AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Julian Vassallo, birinci sekreter Kasia Lach, Göçten Sorumlu Ateşe Jeremi Nagoda’nın aralarında bulunduğu heyet, kentteki temasları kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay tarafından karşılanan heyet daha sonra ise Bozbay ile görüşme gerçekleştirdi. Bölge de yaşanan çatışmalı ortam ve Suriye’de devam eden savaş sonrası yaşanılan göçlerin konuşulduğu görüşmede, göçmenlerin durumu hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Yine İran sınırında yoğunlukla yaşanılan göçmen sorunlarına ilişkin gerçekleştirilen görüşmede, heyet daha sonra Van’da yaşanan iç göçler ile ilgili Bozbay’dan bilgiler aldı.

Bozbay: Savaş Ortadoğu’da vahşi bir hal aldı

Heyetin yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Bozbay, Büyükşehir Belediyesi olarak hem Suriye’den hem de bölge de yaşanılan iç göçten dolayı Van’a göç eden ailelere yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Savaşın Ortadoğu’da vahşi bir hal aldığını ifade eden Bozbay, yaşanılan savaştan kaynaklı oluşan göçlerin trajik bir hal aldığını söyledi. Suriye’den Van’a göç eden ailelerin durumlarına da değinen Bozbay, Van’da yaşayan Suriyeli yurttaşların durumlarının çok iç açıcı olmadığını ve bu yurttaşların zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştıklarını belirtti. Yine bölge de yaşanılan çatışmalı süreçten kaynaklı Van’a da yoğun bir insan göçünün yaşandığını, bu yurttaşların barınma, sağlık, temel yaşam gereksinimleri için Büyükşehir Belediyesi olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bozbay, ayrıca kentte ki kimi dinamikler ile ortak çalışmalar doğrultusunda göç eden yurttaşlara yardımda bulunduklarını ifade etti.

Yapılan görüşmelerin ardından heyet Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı.