2 Nisan bombacısı adliyede!

2 Nisan bombacısı adliyede!
Van’da 17 Ağustos 2016 günü 2 Nisan Polis Merkezi’ne bombalı araçla saldırı düzenleyen M.O. isimli PKK’lı ile 18 Nisan 2016 günün bir polis memurunun şehit edilme olayına karıştığı tespit edilen F.S. isimli adliyeye çıkarıldı adliyeye çıkarıldı.

Van merkez İpekyolu ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evine 17 Ağustos Günü bombalı araçla saldırı düzenleyen ve 2’si polis olmak üzere 4 kişinin şehit olduğu, 14 polis 57 sivil vatandaş olmak üzere toplam 71 kişinin yaralandığı olayı gerçekleştiren M.O. isimli PKK’lı aynı saat yaralı olarak yakalanmıştı. M.O.’nun sorgunun ardından ise birçok yere düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alınmış, bunların sorgusunda ise Edremit ilçesinde bir eve düzenlenen başka bir operasyonda 2 Nisan Polis Merkezi’nde patlatılan bombalı aracı kırsal alandan alan ve il merkezine getirdiği tespit edilen ve daha önce de Cizre operasyonları esnasında birçok tuzaklı bombala olaylarında parmak izi bulunan PKK'lı ile Suriyeli olduğu değerlendirilen kadın PKK mensubu etkisiz hale getirilmişti.



"2 nisan bombacısı ile bir polis memurun şehit edilmesi olayına karışan PKK mensupları adliyeye çıkarıldı"

Devam eden operasyonlar kapsamında 18 Nisan 2016 günün bir polis memurunun şehit edilme olayına karıştığı tespit edilen F.S. isimli PKK'lı ile evinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduran M.A., isimli şahıs da göz altına alınarak Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. 4 kişinin şehit olmasına ve 71 kişinin yaralanmasına neden olan M.O. isimli PKK’lı, 18 Nisan 2016 günün bir polis memurunun şehit edilme olayına karıştığı tespit edilen F.S. isimli ile evinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduran M.A., isimli şahıslar bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldılar.