Zodiac Katilinin Kim Olduğu Artık Biliniyor

Zodiac Katilinin Kim Olduğu Artık Biliniyor
Haberler içinde yer alan ve özellikle son dönemde ABD kamuoyunu tarafından merak edilen Zodiac katilinin kimliği nihayet tespit edildi. Buna göre işlemiş olduğu cinayetlerle dikkat çeken ve bir döneme damgasını vuran kişinin, ölen Francis Poste olduğu belirtildi.

içinde yer alan ve özellikle son dönemde ABD kamuoyunu tarafından merak edilen Zodiac katilinin kimliği nihayet tespit edildi. Buna göre işlemiş olduğu cinayetlerle dikkat çeken ve bir döneme damgasını vuran kişinin, ölen Francis Poste olduğu belirtildi.

Fotoğraflardan Anladılar

haberine göre, 1960'lı yıllarda adeta katliam yaparak tam 37 farklı cinayeti işleyen kişinin kimliğine ulaşıldı. Bu konuda çok uzun senelerden beri araştırma yapan ABD polisi, özel bir ekip kurarak buna dair çalışmalarını tamamladı. En son olarak ilgili kişinin evine gidilerek, burada yer alan fotoğraflara bakıldı.

Gizli ev olarak tanımlanmış bu hanedeki fotoğraflarda, Francis Poste'nin alın kısmında birtakım yara izlerinin bulunduğu anlaşıldı. Daha önceden görgü tanıklarının vermiş olduğu ifadeye göre çiziler resimlerle bu yeni fotoğrafların eşleşmesinden sonra katilin kim olduğuna dair merak edilen sorular da yanıtlanmış oldu. Katilin, kurbanların önceden mesaj yollamasından dolayı adı Zodiac katili olarak bilinen şahsın, 2018 senesinde ölmüş olduğu da açıklandı.

Tam 37 Cinayet İşlemişti

Haber365 sitesine göre Francis Poste, tam 37 farklı cinayet işlemişti. Bunlardan ilki 1968 senesinde gerçekleşmişti. San Francisco şehrinde bir kişiyi öldüren Francis Poste, bunun ardından durmamış ve yine aynı yerde birçok insanın hayatına son vermişti. Bunun öncesinde her zaman özel bir mesaj kullanan katil, farklı harflerle oluşturmuş olduğu mesajları kurbanlarına yolluyordu. Ancak buna rağmen kurbanlar mesajı çözemedikleri için hiçbir şey anlamıyorlardı.

Birçok Kitapta ve Belgeselde Yer Aldı

Francis Poste dünyanın en bilinen ve aynı zamanda en çok ilgi gören seri katillerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Uzun yıllar boyunca mesaj yollamış olduğu kurbanlarını farklı şekillerde öldüren bu kişinin kimliği hiçbir zaman açığa çıkmamıştı. Bu zaman dilimi boyunca birçok belgesele konu oldu.

Bunun yanı sıra hakkında yazılmış olan onlarca değişik kitabın bulunması da söz konusu. Son yapılan araştırma ve gerçekleştirilmiş karşılaştırmaların sonrasında kimliği de ortaya çıkan şahsın, bundan 3 sene önce 2018 yılında ölmüş olduğu polis tarafından açıklandı.