Üst düzey Raspberry Pi bilgisayarının fiyatı 55 $

Üst düzey Raspberry Pi bilgisayarının fiyatı 55 $
Raspberry Pi Yüksek Kalite Kamera DIY projeleri için yeni kapılar açar

Küçük, süper yığın Raspberry Pi bilgisayarlar, kendin yap projeleri için her zaman harikaydı, ancak bu hafta yeni bir yüksek kaliteli kamera ekleyerek, ev güvenliği ve arka bahçedeki vahşi yaşamı izleme gibi projeler için daha iyi bir temel haline geliyorlar.

Daha önceki 8 megapiksel kamera seçeneği özel bir şey değildi, ancak yeni 50 $ Raspberry Pi Yüksek Kaliteli Kamera, daha iyi görüntü kalitesi için iki kattan daha fazla ışık toplama alanına sahip 12 megapiksel Sony IMX477 görüntü sensörü kullanıyor. Lensleri 25 $ 6mm veya 50 $ 16mm modelleri gibi ayrı olarak satın almanız gerekiyor, ancak daha fazla seçenek için güvenlik kameralarından standart C ve CS montajlı lensler kullanıyor.

Raspberry Pi'nin kendisinde olduğu gibi, olası projeler sıkıntısı yok. Herkes için değil. Ancak yaratıcı olmak, işlerin nasıl çalıştığını öğrenmek ve bazı gerçek donanım ve yazılım mühendisliği becerileri elde etmek için Raspberry Pi bilgisayarları harika olabilir.

Kitap veya ücretsiz olarak indirilebilen Raspberry Pi Kamera Kılavuzu'nda ayrıntılı olarak verilen bazı fikirler:

Daha sonra bir videoya dönüştürülebilen periyodik görüntüler çeken hızlandırılmış bir kamera, böylece çiçek açan çiçekler veya maya mayası gibi yavaş gerçek dünya olaylarını hızlandırırsınız.

Bir videoda ne olduğunu belirlemeye çalışan ve otomatik olarak bir klibi tweetleyen Google görüntü işlemeyi kullanan bir arka bahçe vahşi yaşam kamerası.

Videoyu 120 fps'de çeken ve bir şey kızılötesi ışını bozduğunda tetiklenen yüksek hızlı bir kamera.

Adım adım animasyonlar yapmak için bir stop-motion kamera.

Kızılötesi ışık hareket dedektörü tarafından etkinleştirilen bir casus kamera.

Kuş ev yaşamını gözetlemek için kızılötesi kuş kutusu kamerası.

Bazı insanlar zaten bir Raspberry Pi avuçiçi kamera yapmak, profesyonel SLR kamera lensleri takmak ve YouTube'a arka bahçe kuş videosu akışı gibi projeler üzerinde çalışıyorlar. Başka bir fikir: otomatik bir dart tahtası oyun skoreri.

Üst düzey Raspberry Pi bilgisayarının fiyatı 55 $

Mevcut Raspberry Pi 4 modelleri, 2GB belleğe sahip bir model için yaklaşık 35 $ ve 4GB için 55 $ satın alıyor, ancak daha eski ve daha ucuz alternatifler var. 1.5GHz dört çekirdekli Broadcom BCM2711 işlemci tarafından desteklenen ve kullanışlı elektronik eşyalar ile birlikte kredi kartı boyutunda çıplak devre kartları: dört USB bağlantı noktası, ekranları bağlamak için iki mini HDMI bağlantı noktası, depolama için bir SD kart yuvası , bir Ethernet jakı, Bluetooth ve Wi-Fi. Genellikle Linux'un Raspbian sürümünü çalıştırırlar.

Kılıflar, güç kaynakları, klavyeler, fareler ve diğer aksesuarlar ekstra ücrete tabidir. Pi'nin giriş çıkış pimleri dizisine bağlanan sensörler, düğmeler, LED'ler veya diğer araçlar gibi çeşitli HAT aygıtları da ("üstte donanım takılı" kısaltması) ekleyebilirsiniz.

Bilgisayarlar, öğrencilerin ve en yeni MacBook'u karşılayamayabilecek diğerlerinin bilgisayarlarına bilgi işlem sağlamak için çalışan bir İngiliz kar amacı gütmeyen Raspberry Pi Vakfı tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca insanları hızölçerler, hamster besleyiciler ve hatta minyatür süper bilgi işlem kümeleri gibi Raspberry Pi tabanlı projeler için lehim demirlerini, 3D yazıcılarını ve diğer donanımlarını çıkarmaya teşvik ediyor. 2019 itibariyle 30 milyondan fazla Raspberry Pi bilgisayarı satıldı.

Raspberry Pi bilgisayarlarını ve aksesuarlarını Adafruit Industries, PiShop, Pi Hut ve Avnet yan kuruluşu Newark Electronics de dahil olmak üzere birçok sitede satın alabilirsiniz. Bazı ürünler şimdilik stokta yok.

Raspberry Pi Vakfı sözcüsü Liz Upton çevrimiçi bir yorumda, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde onbinlerce daha piyasaya çıkacağız." Dedi. "İlk gün satış yapmayı beklemiyorduk - bunlar popülerdi!"