İnternet üzerinden telefon görüşmesi yapmak güvenli değil!

İnternet üzerinden telefon görüşmesi yapmak güvenli değil!
Uzmanlar internet üzerinden telefon görüşmesi yapanları uyardı..İnternet üzerinden sesli görüşmelerin güvenli olmadığı ve kolayca dinlenebildiği açıklandı.
Ülkemizde ve dünyada oldukça yaygınlaşan internet üzerinden sesli görüşme konusunda kullanıcılar uzmanlar tarafından uyarılıyor.Ç
ünkü çok basit porgramlarla bile bu görüşmeler dinlenebiliyor ve kaydedilebiliyor.

Aynı uzmanlar ayrıca internet telefonunu daha rahat dinlemek adına uluslararası çok sayıda istihbarat birimlerinin ortak çalışarak bu alandaki lobilerin güçlendirildiğine işaret ediyor.

Cep telefonu, akıllı telefon derken sabit hatlardaki telefonlaşmalar da ağırlıklı olarak internet telefonuna doğru kaymaya başladı. Voice Over IP teknolojisi ile sınırlı imkana sahip kablolu telefonlar sınırsız internet telefonu imkanına dönüşmeye başladı.

Almanya’da bu yeni teknoloji üzerinden 13 milyon kayıtlı kullanıcının olduğu ve her hafta binlerce kişinin bu teknolojiye geçtiği belirtiliyor.

Bu kolaylık olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. İnternet üzerinden yapılan telefon görüşmelerinin basit yazılım programları ile çok kolay dinlenildiğini ve kaydedilebildiğini kaydeden iletişim uzmanları, kullanıcılardan dikkatli olmalarını istiyor.