Instagram'da Doğru Hesap Nasıl Yönetilir?

Instagram'da Doğru Hesap Nasıl Yönetilir?
Yoğun kullanıcı sayısıyla günden güne büyüyen Instagram, son dönemin en popüler olan uygulamalarından birisidir. Kullanıcılar profillerini hem kişisel olarak hem de ticari hesaba dönüştürerek kullanabilmektedir. Bu yüzden Instagram, dijital pazarlama alanında da artık trend bir hale gelmiş ve tüketicilerin aklındaki ilk sırayı almıştır.

Instagram'ın bu yönde gelişmesinin ardından hem kurumsal firmalar hem de şahıs şirketleri ürün ve hizmet çalışmalarını bu platform üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Böylelikle firmalar, çok daha geniş bir kitleye seslenme şansını yakalamışlardır. Fakat bu noktada hesap sahibinin, hesabını nasıl kullanması gerektiği de çok önemlidir. Fazla kitleye seslenebilmenin yolu, kullanıcının isimli kısıma basıp, satın alımı bu şekilde gerçekleştirmelidir.


Takipçi sayısını istenilen noktaya getiren hesap sahibinin yapması gereken diğer şey, profilde ki açıklamalar kısmına kişisel bilgileri gerekli bir biçimde yazmak olacaktır. Bu dışarıya karşı çok daha gerçekçi bir görünüm sergiler. Bunun yanında gönderiler de gerçekçi ve özgün olmalıdır.


Kurumsal Şirketler Instagram'ı Nasıl Kullanmalı?


-Hesap sahibi mutlaka önceden hedef kitle analizi yapmalıdır. Hesabı neye göre kullanacaksa, ona göre bir kitle belirlemeli ve o kitleye yönelik içerikler paylaşmalıdır.


-Hesabın bilinirliği açısından reklam kullanmak önemlidir fakat bunu yaparken takipçileri fazla reklama boğmamak gerekir.


-Gönderiler belirli aralıklarla, düzenli bir şekilde paylaşılmalıdır. Sık ya da az yapılan gönderiler hesap sahibinin izlenimini olumsuz etkileyebilir. Kişisel Hesaplar Nasıl Popüler Olur? -Paylaşılan içerikler mutlaka özgün ve ilgi çekici fotoğraflar olmalı. İyi bir fotoğraf kalitesi, çok daha kolay fark edilmenizi sağlayacaktır. -Gönderiler Instagram'ın en yoğun olarak kullanıldığı saatlerde yapılmalıdır. Sabah çok erken ya da akşam 8'den sonra aralığa uygun olabilir. -Fotoğraflarda konum belirtmek ya da fotoğrafla ilgili hashtag kullanmak da etkili olacaktır.