Greenlight Lazer Tedavisi ve Lazerle Prostat Tedavisi

Greenlight Lazer Tedavisi ve Lazerle Prostat Tedavisi
Bu sayfada Greenlight Lazer Tedavisi ve Lazerle Prostat Tedavisi ilgili detaylı bir şekilde tedavisi ve tedavi merkezleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

Greenlight Lazer Tedavisi Nedir?

Prostat rahatsızlığına sahip olan erkeklerde, rahatsızlığa neden olan dokunun lazer ile alınması işlemine greenlight lazer uygulaması denilmektedir. Prostat rahatsızlığı olan kişilerde idrar yapma ve idrar yolu enfeksiyonları oldukça sık görülmektedir. Greenlight lazer tedavisi sayesinde prostat üzerindeki fazla doku alınarak hem idrar yolu enfeksiyonu gibi pek çok rahatsızlık önlenir hem de kişinin acısız ve kolay şekilde idrar yapabilmesi sağlanır.

Greenlight Lazer Tedavi Süreci

Greenlight lazer tedavisi oldukça kolay ve ağrısız bir yöntemdir. Kişiler uzman bir hastane ve deneyimli bir doktor aracılığı ile kolaylıkla tedaviye başlayabilirler. Zaman açısından da lazer tedavisinin süresi oldukça kısadır. Lazer tedavisi hastalarda gerekli klinik analizler yapıldıktan sonra kısa sürede uygulanabilir ve kişi taburcu edilebilir. Bu nedenle greenlight lazer tedavisinden sonra hastalar günlük yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Hastalara tedavi esnasında genel ya da spinal anestezi uygulanması doktorlar tarafından daha sağlıklı bulunmaktadır. Hastanın durumuna göre anestezi çeşidinden biri tercihe dilerek, işleme başlanır.    sürecinde genel olarak hastalar aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Fakat farklı komplikasyonların görülmesi, hastanın kendini iyi hissetmemesi ve dayanıksız olması gibi durumlarda tedbir amaçlı olarak, hekimin uygun görmesi halinde kişi bir gece hastanede yatırılabilir. Tedavi süreci olarak kısa ve ağrısız bir süreç olan lazer uygulaması her hastada kişisel durumuna göre farklılık gösterebilmektedir.

Greenlight Lazer Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Greenlight lazer içerisinde bulunan fiber, tedaviye yönelik yüksek güce sahip lazer ışınları ile donatılmıştır. uygulamasında, üretraya yerleştirilen fiber, güçlü ve etkin lazer ışığı sayesinde gerekli tedavi sürecinin başlamasına yardımcı olur. İdrar yapmaya engel olan ya da ağrılı ve sancılı idrar ile birlikte ardından gelen kan ile ortaya çıkan durumlarda, prostat büyümesi söz konusu olmaktadır. Böyle durumlarda greenlight lazer tedavisi büyüyen prostat üzerinden yeterli dokuyu alarak, içerideki kan dokusunun buharlaştırılarak emilmesini sağlar. Tüm bu tedavi süreci büyüyen prostat yok edilene kadar devam eder. Böylece kişilerde idrar yapamama ya da ağrılı idrar durumları yok edilmiş olur.

Greenlight Lazer Tedavisinin Avantajları

Tedavi uygulamasından sonra kişilerde sıkça görülen kanlı idrar ve diğer idrar yolu enfeksiyonları yok edilir. Kişi günlük hayatına rahat bir şekilde devam eder. Oldukça kısa süren ve acısız bir işlemdir. Bu nedenle kişilerde herhangi bir hastanede kalma ve tedaviye devam etme süreci görülmemektedir. Kişi doktor izni ile günlük yaşamına rahatlıkla devam edebilir. Greenlight lazer tedavisi kişilere günlük yaşamlarında da oldukça kolaylık sağlamaktadır. İdrar yolu enfeksiyonuna sahip olan kişiler, idrar yapamama gibi durumlar ile karşılaştıkları için son derece rahatsız edici bir duruma maruz kalırlar. Bu nedenle greenlight lazer tedavisi gün içerisinde idrar yapma ile ilgili tüm sağlık durumlarına olumlu şekilde etki edecektir. Konu ile ilgili tüm detaylı bilgiye sahip olmak için sitesi ziyaret edilerek, gerekli bilgi alınabilir.