4 Farklı SEO Analiz Aracı

4 Farklı SEO Analiz Aracı
Bildiğiniz üzere SEO yapmak için öncelikle rakip sitelerin analizi ve kendi sitemizin backlink analizini görmemiz gerekmektedir. Yapılan bu analizler sonucunda sitelerimize yaptığımız SEOya yön veririz.

Bildiğiniz üzere SEO yapmak için öncelikle rakip sitelerin analizi ve kendi sitemizin backlink analizini görmemiz gerekmektedir. Yapılan bu analizler sonucunda sitelerimize yaptığımız SEOya yön veririz. Bu yazımızda sizlere analiz yapabileceğiniz SEO analiz araçlarını tanıtacağız. Öncelikle dünyaca ünlü olan 4 farklı SEO analiz araçlarını sizler için bir araya getirip aşağıda tanıttık.

Moz Pro

Tüm web sitelerinize ait SEO analiz raporlarını oluşturabileceğiniz bir SEO aracıdır. Sitenin en büyük avantajı anlaşılabilir bir dille oluşturulan raporlardır. Yani anlaşılabilir derken hiç SEO bilmeyen bir kişi bile bu siteden analizlerini rahatlıkla inceleyip anlayabilir. Site içi SEO analizinin yanı sıra, rakip analizi, sıralama takipleri ve link analizleri gibi birçok farklı araçları da Moz Pro sayesinde görebilirsiniz. Moz ile çok fazla sayıda alt sayfa incelemesi yaptırabilirsiniz. Özellikle büyük e-ticaret sitelerinin alt sayfaları oldukça fazladır. Bu sayfaların analiz süreci bazen 2-3 günü bulabilmektedir. Ama işlem sonucunda size doğru bir analiz raporu vermektedir.

Screaming Frog SEO Spider

Screamin Frog ile internet sitenizin arama sıralamalarındaki tüm sonuçları anında görebilirsiniz. Aslında SEO araçları birbirine benzerdir. Ama hepsinin farklı farklı can alıcı noktaları bulunmaktadır. Screamin Frog bir masaüstü uygulamasıdır. Özellikle büyük projeleriniz için kullanabileceğiniz bir SEO aracıdır. Çünkü bu araçta da 10.000 veya 20.000 sayfa sınırı olmadığı için büyük projelerinize uygun bir araçtır. Bu programda tek yapmanız gereken url kısmına analiz yapacağınız siteyi girmeniz. Ardından start tuşuna basarak işlemi başlatabilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken programı izlemek ve rapor oluşturmasını beklemektir.

BrowSEO

Google botlarının sitenizi nasıl bir gözle incelediğini görebilmek için BrowSEO aracını kullanabilirsiniz. Sırf bu konuda Moz ve Screamin Frog’u geride bırakan BrowSEO, dünya genelinde en çok kullanılan araçlardan biridir.

Site yapınızı yukarıdaki resimdeki gibi size aktarmaktadır. Rakip analizi ve link analizi yapan bu programı incelerken kullanım kolaylığını göreceksiniz. Genel anlamda SEO araçlarında oluşturulan raporlar herkesin anlaması adına kolay bir şekilde oluşturulur.

Google Webmaster Tools

Her webmasterın mutlaka kullandığı bir araç olan Google Webmaster Tools ile kullanabileceğiniz birçok araç vardır. Bu aracın en güzel yanı ise Türkçe ve kesinlikle anlaşılabilir olması. Bu işe yeni başlayan bir kişinin bile hemen hemen her aracın ne işe yaradığını anlayabilecek bir kolaylığı vardır. Yeni açtığınız bir web sitesini google’a eklemek için bu aracı kullanabilirsiniz. Ayrıca eklediğiniz her yeni içeriği doğrudan google’a eklemek için bu araçta gerekli ayarları yapabilirsiniz. Dünya genelinde her 4 webmasterdan 3’ünün kullandığı bu aracı hemen denemek için Google hesabı açmanız yeterlidir. Açılan Google hesabı ile birlikte Google webmaster tools’a kayıt olabilirsiniz. Ardından sitelerim bölümüne web sitesi ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz siteyi doğrulamak için ftp adresinize bir dosya yüklemeniz istenecektir. Bu dosyayı yükledikten sonra siteniz doğrulanır ve tüm bilgileri görebilirsiniz.

Konu ile ilgili daha fazla detay incelemek istiyorsanız, inceleyebilirsiniz.