Obezite Rehabilitasyon Nedir ve Uygulanış Amacı Nelerdir?

Obezite Rehabilitasyon Nedir ve Uygulanış Amacı Nelerdir?
Obezite rehabilitasyonu, obezite kelimesini çok sık duymamıza rağmen adını pek duymadığımız bir tedavi şeklidir. Burada amaç kilo problemleri yaşayan hastaları kilolarından kurtarmakla birlikte kilo sorunu yaşayan hastaların aynı zaman da diğer hastalıklara ve rahatsızlıklara yakalanmasını da engellemektir.

Öncelikle vücudumuzun ağırlığı kas ve iskelet sistemimiz taşımaktadır ve bu kas ve iskelet sistemimiz ise bu vücut ağırlığımızla ancak eklemlerimiz sayesinde hareket edebilmektedir. Doğal olarak vücut ağırlığımızın büyük bir bölümünü aslından eklemlerimiz taşımaktadır. Doğal olarak da obetize sorunu yaşayan hastaların eklemlerine daha fazla yük binmektedir ve zamanla bu kişiler de eklem sorunları oluşmaktadır. Bunların yanı sıra obezitenin getirmiş olduğu diğer kalp, damar, solunum gibi daha bir çok problemin önüne geçilmesi için obezite rehabilitasyonu uygulanmaktadır.

Obezite rehabilitasyonu, obezite rahatsızlığına yakalanan yetişkinlere uygulandığı gibi obeziteye yakalanmış çocuklar içinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Özellikle çocuklarda diyet yaptırmak daha da zor bir uygulama olduğu için ve yine aynı şekilde obezite rahatsızlığına yakalanmış çocuklara cerrahi müdahale yapılması da çok tehlikeli olduğu için rehabilitasyon tedavisi onlar için en uygun tedavi yöntemidir. Böylece çocuk obez hastaların diğer rahatsızlıklara yakalanmadan kilo verimi sağlıklı yaşam standartına kavuşması sağlanmaktadır. Yine aynı şekilde kilo sorununa bağlı olarak çocukta oluşabilecek psikolojik sorunların oluşmasının önüne geçilmekte ve çocuğun sosyal hayata dahil olabilmesi sağlanmaktadır.

İşte bu yüzden Hastanelerinde uygulanan kardiyak rehabilitasyonu ve felç rehabilitasyonun da olduğu gibi kişinin fazla kilolularının günlük hayatını, sosyal ve iş hayatını aynı zamanda da psikolojik durumunu etkilememesi için obezite rehabilitasyonunda da kişiye belli bir tedavi süresi ve tedavi  programı çıkartılarak kişinin günlük hayatına daha kaliteli bir şekilde dahil olması amaçlanmaktadır.