Bilim insanları kanserin tedavisini bu meyvede buldu! Kanserli hücreyi paramparça ediyor

Bilim insanları kanserin tedavisini bu meyvede buldu! Kanserli hücreyi paramparça ediyor
Kızılcıkların portakallardan iki kat daha fazla C vitamini içeriğine sahip olduğu bulunmuştur, bu nedenle kızılcıklar hücreleri kanserden korur. Haberimizin devamında kızılcık meyvesinin insan sağlığına faydaları yer almaktadır.

Kansere karşı iyileştirici özelliği olduğu da söylenen kızılcık, kapsamlı bir şifa kaynağıdır. Bu küçük kırmızı parçacıklar, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından son derece zengindir ve birçok rahatsızlığı iyileştirdiği bilinmektedir. Ancak son kızılcık çalışmasının sonuçları daha da şaşırtıcıdır.

KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR

Kızılcık; antioksidan ve antienflamatuarın yanı sıra antibakteriyel ve bağışıklığı güçlendirici bitki özleri bakımından zengindir. Özellikle kırmızı meyvelerin içinde bulunan fitokimyasallar kanserojen moleküllerle savaşmaktadır.

Cornell Üniversitesi'nin yürüttüğü çalışmada, araştırmacılar kızılcık özünü insan göğüs kanseri hücrelerine karşı test ettiler ve kanser hücrelerinin çoğunun dört saat içinde kaybolduğunu buldular.

KIZILCIK MEYVESİNİN FAYDALARI

KIZILCIK MEYVESİNİN FAYDALARI

- Antioksidan, vitamini ile birlikte özellikle C vitamini içeriğinin yüksek olması nedeniyle bağışıklığı güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Bu da vücudun hastalığa karşı savunma mekanizmalarını olumlu yönde etkiler.

- İçerdiği antioksidanlar ve hidroklorik asit sayesinde kanserin gelişmesini ve yayılmasını engeller.

- Böbrek taşı ve kum sorunu olan kişilerin rahatsızlıklarında etkili olma özelliğine sahiptir. Kızılcık suyunun böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olduğu bilinir.

- Melatonin hormonu içerir. Bu işlevi sayesinde uykunun düzenlenmesinde rol oynar. Uykusuzluk çeken kişilerin sıkıntılarının giderilmesinde etki göstermiştir.

- İçeriğindeki bazı maddelerle diş ve diş eti sağlığında oldukça faydalıdır.

- Antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Vücuttaki iltihabı giderirken yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırmaya da yardımcı olur.

- İçerdiği antioksidanlar sayesinde yaşlanma etkilerini en aza indirirken cildinizi güzelleştirir.

- Yüksek lif içeriği. Bu da onu bağırsak sağlığı için en önemli besinlerden biri yapar.

- Kızılcıktaki hidroklorik asit kanın pıhtılaşmasını önler. Böylece kızılcık yemek kan pıhtılaşması riskini azaltır.

-İdrar yolu enfeksiyonlarının önüne geçmekte ve tedavisinde de etkin rol oynar.

- Yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle kemik sağlığına faydalıdır.

Kızılcık nasıl yenir?

KIZILCIK MEYVESİNİN FAYDALARI

Kızılcık çok acı ve ekşi meyvelerdir. Bu özelliğinden dolayı diğer meyveler gibi direkt olarak tüketilmesi zor olabilir. Bu nedenle kızılcıktan çok çeşitli ürünler elde edilmekte ve bu formlardaki kızılcıklar lezzetli ve keyifli bir şekilde tüketilmektedir. Reçel, kızılcık pekmezi, hoşaf, kızılcık ezmesi ve kızılcık suyunun yanı sıra kızılcık reçeli ve hatta kızılcık tarhanası şeklinde ürünler hazırlanır.

Bazıları ilave şeker içermezken, bazıları ilave şeker ile tatlandırılır. Bununla birlikte, bazı insanlar kızılcıkları meyve olarak yemekten hoşlanırlar.

Kızılcık şeker hastalığına iyi gelir mi?

KIZILCIK MEYVESİNİN FAYDALARI

Kızılcığın içerdiği maddelerle şeker hastalığına iyi geldiği söylenmektedir. Araştırmalar, kızılcıkların diyabet semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Düşük şeker içeriği nedeniyle şeker hastalarının bile tüketebileceği meyvelerden biridir. Ancak şeker hastaları kızılcık ürünlerinin rafine şeker içermediğinden emin olmalıdır.

Hamilelikte kızılcık yemek doğru mu?

Hamilelik döneminde kızılcık tüketmenin hiçbir yan etkisi yoktur ve oldukça iyi sonuçlar verebilir. Diyet lifi açısından zengin olması, hamilelik sırasında ortaya çıkması muhtemel kabızlığı önler. Aynı zamanda melatonin içerdiği için gebelikte oluşabilecek uyku problemlerine de çözüm olmaktadır.