Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey
Erektil disfonksiyon adıyla da bilinen fakat halk arasında daha çok sertleşme sorunu olarak bilinen erkeklerde oluşan bir sorundur. Özellikle cinsel ilişki için büyük sıkıntı yaratan ama çözümü olan bir sorundur.
Cinsel ilişki sırasında yeterince sertleşmemeye, sertleşme sorunu denir, sertleşme sorunu çok yaygındır ve özellikle 40 yaş üzeri erkek bireylerde daha çok görülür. Eğer serleşme sorununuz varsa uzmanına danışmalısınız ve danışırken çekinmemelisiniz. Bu yalnızca sizde görülen bir sorun değildir, bunu bilmelisiniz ve doktorunuza danışmaktan, konuşmaktan çekinmemelisiniz ve olabildiğince rahat olmalısınız. 

Sertleşme Sorunu Nedenleri Nelerdir?

Özellikle 40 yaş üzeri erkek bireylerde sıklıkla görülen sertleşme sorunu geç boşalmayı da beraberinde getirebilir ve sebebi tek bir şeye bağlı değildir. Bu sorun, duygular, beyin, hormonsal, kaslar ve kan damarları ile ilgili olabilir. Nedenini kesin bir şekilde doktora danışarak öğrenebilirsiniz. Sadece fiziksel sorunlar değil, psikolojik sıkıntılar da sertleşme sorununu ortaya çıkarabilir.

Bunların yanı sıra kalp, tıkalı kan damarları, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon, obezite, şeker hastalığı, bazı ilaçlar ve uyku bozukluğu da neden olabilir. Eğer stresli bir hayatınız varsa stresiniz ile başa çıkmayı öğrenmelisiniz ve müdahale etmelisiniz. Aksi taktirde sertleşme sorununa neden olabilir. Düzenli bir şekilde spor ve meditasyon yapabilirsiniz. Olabildiğince stresten uzak durmaya çalışın. Tatmin etmeyen ya da yeterli gelmeyen cinsel hayat, partneriniz ile yaşadığınız sorunlarda sebeplerden olabilir. 

Serleşme Sorununu Önlemek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Serleşme sorunu önlenebilirdir. Bunun için yapmanız gereken birkaç madde vardır. Bu maddeleri uyguladığınız taktirde sertleşme sorununu önlemiş olursunuz. Öncelikle sigara, alkol ve uyuşturucu kullanıyorsanız bunları bırakmanız ya da sınırlandırmanız gerekmektedir. Eğer stresli bir hayatınız varsa stres ile başa çıkmalı ve bunun için adımlar atmalısınız. Düzenli bir şekilde aksatmadan kendinize uygun bir spor yapmalısınız.

Mutluluk Çubuğu Nedir? 

Mutluluk çubuğu sertleşme sorunu yaşayan erkeklere uygulanan tedavilerin sonuncusudur. Daha önce yapılan tedaviler işe yaramayınca en sonunda bu tedavi yöntemine başvurulur. Bu yöntem kalıcı bir yöntemdir ve iyi ya da kötü yanları vardır. Bu detayları doktorunuz ile konuşmalı ve buna göre  yöntemine başvurmalısınız. Bu mutluluk çubuğu tedavisi ameliyat ile yapılır, cerrahi işlem ile beraber içten protez takılır, içten takıldığı için dışarıdan hiçbir şekilde belli olmaz, mutluluk çubuğu tek çeşit değildir.

Boyut ve enine göre çeşitlere ayrılır. Sorununuza ve sorunun geçmişine göre hangi protez çeşidi uygunsa o protez çeşidi ameliyat ile uygulanır, mutluluk çubuğu ameliyatı ağır bir ameliyat değildir. Ölüm riski yoktur, birkaç saat sürebilir ve aynı gün eve gidebilirsiniz. Ameliyat olduktan birkaç hafta sonra ameliyat bölgeniz ağrı, morarma gibi hafif tepkimeler gösterebilir. Fakat doktorunuzun verdiği ilaçlar ile en hafife indirilir. Bu işlemden sonra dilerseniz çocuk sahibi olabilirsiniz.  Daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.