Implant ile Gülüşünüzü Yeniden Kazanın

Implant ile Gülüşünüzü Yeniden Kazanın
Dişleriniz zamanla çürüyebilir ve diş kaybı ile karşılaşabilirsiniz. Üstelik bu kayıplar için belirli bir kriter olmayıp, çok küçük yaşlarda bile diş kayıpları gözlenen onlarca hasta bile görebilirsiniz.

Kaybedilen dişlerin yerine de herhangi yeni diş oluşumu olmayacağı için diş hekimleri, hastalarına implant tedavisini önerirler. Implant tedavisi bir çok kişinin korktuğu acılı ve ağrılı bir süreç gibi gözükse de estetik açıdan çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Implant tedavisi nedir, kimlere bu tedavi uygulanabilir?

Kısaca “dental vidalar”a implant deniyor. Çürüyen ve çekilmesi gereken ya da başla sebeplerden ötürü kaybedilen dişler yerine bu dental vidalar çene kemiğine yerleştirilerek, hastanın tekrar estetik bir diş yapısına kavuşması sağlanır.  Çünkü her kaybedilen diş, ağzın görünmeyen kısımlarında olmuyor, hastaların ağız yapısını estetik açıdan da oldukça etkileyebiliyor. Diş kaybının verdiği kötü görünüm sebebiyle hastalar gülemiyor, hatta toplum içerisindeki davranış ve tutumlarında özgüven eksiliği gözlenebiliyor.

Bir çok hastaya rahatlıkla implant tedavisi uygulanabilir. Ancak kronik rahatsızlıkları olan ve hamile hastalar, diş hekimine mutlaka danışarak tedaviye başlayabilir.  

Implant tedavisinde ne yapılır?

Diş hekimleri; implant uygulamasına başlamadan, hastanın çene kemik oluşumunu inceler. Bunu elbette çıplak gözle değil, uygulama öncesi çekilen röntgenler ile gözlemler. Diş hekimi; hastanın çene kemik yapısını implant yerleştirilmesi için uygun bulursa, hastayı çok bekletmeden işlemi yapar. Öte yandan dental vidayı tutabilecek çene kemiği yapısı yok ise diş hekimi belirli bir süre bekler. Çene kemiğinin istenilen düzeyde oluşumunun sağlanması ve implant tedavisinin yapılabilmesi için ortalama 3 ya da 6 ay ila 1 sene kadar beklenmesi öngörülür.

Implant tedavisi uzun süren bir uygulama değildir

Hastanın diş kayıplarına bağlı olarak implant uygulama süresi, ya uzar ya da kısalır. Bir dişini kaybeden, bu kayıp yerine implant yaptıran bir hastanın işlemi uzun sürmez.

Implant malzemesinin iç kısmı çene kemiğine yerleştirilir. Ardından hastanın diş yapısı ve diş rengine göre yapay bir diş katmanı hazırlanır. Her hastanın diş rengine ve diş yapısına göre özel hazırlandığı için bu yapı, belirli bir süre hastanın beklemesi gerekebilir. Öte yandan, hekimler artık geçici diş görünümlü protezlerle bu soruna da çözüm üretmiş durumundalar.

Implant tedavisi ağrılı bir süreç değil

Her diş tedavisinde olduğu gibi, implant tedavisinde de lokal anestezi yöntemi uygulanır. Hastalar, işlem sırasında ağrı hissetmezler. Operasyondan sonra ise, birkaç hafta hafif ağrı ve işlemin yapıldığı bölgede ödem hissedilebilir.

Implantların ömrü uzundur

Implant uygulamalarının büyük bir çoğunluğunun, uzun yıllar hastalar tarafından problemsiz kullanılabildiğini yapılan araştırmalar kanıtlamıştır. Üretici firmaların da olası olumsuz durumlara karşı belirli koşullar için garanti kapsamları da mevcuttur. Diş hekiminizde, malzemesini iyi koruyabilmek için neler yapmanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini mutlaka size aktaracaktır.