Diş Kaşıyıcı Nereden Alınır?

Diş Kaşıyıcı Nereden Alınır?
Diş kaşıyıcı, bebeklerin dişlerinin çıkma zamanlarında dişlerinin kaşınma aşamasında kullanılan ürünlerdir. Bazı bebekler erken diş çıkarma aşamasında olurken bazı bebekler ise daha geç diş çıkarma durumu olmaktadır.

Diş kaşıyıcı, bebeklerin dişlerinin çıkma zamanlarında dişlerinin kaşınma aşamasında kullanılan ürünlerdir. Bazı bebekler erken diş çıkarma aşamasında olurken bazı bebekler ise daha geç diş çıkarma durumu olmaktadır. İster erken isterse geç diş çıkaran bebeklerin ortak sorunu çıkarma süresinde diş etlerinin kalınması gelmektedir. Bu durumda ise güvenli ve sağlığa uygun olan kaliteli bebekler için diş kaşıyıcıları devreye girmektedir.

Bazı anneler diş çıkarma döneminde diş kaşıntısını gidermesini için meyve ya da sebzeleri bebeklerin diş kaşıntısını gidermesi için bebeklerin ellerine vermektedir. Bu yöntem oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Bebeklerin o minik yeni çıkan dişleri ile küçük parçalar koparabilme ihtimali çok yüksektir. Böyle bir durumda ise o küçük parçalar bebeklerin nefes borusuna kaçma gibi istenmeyen sorunlara yol açabilmektedir. Böyle durumlar ile karşılaşmamak için en doğru yöntem bebekler için diş kaşıyıcı kullanılmasıdır.

Diş Kaşıyıcı Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerin yeni dış çıkarma döneminde diş kaşıyıcılar oldukça faydalı ürünlerden bir tanesidir. Diş kaşıyıcıları birçok çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında farklı aroma ve tatlara sahip bir çok diş kaşıyıcılar bulunmaktadır. Yumuşak malzemelerden yapılan çeşitleri bebeğin dişlerine zarar vermeden üretilen modellerdir.

Diş kaşıyıcı modelleri arasında bebeklerin ilgisini çekmesi için oyuncaklı modellerinde bulunmaktadır. Diş kaşıyıcı modelleri genellikle kauçuk özelliğine sahip olan ya da bu malzemeye benzer ürünlerden yapılmaktadır. Kauçuk malzemeler ile üretilen ürünlerin bazılarının içinde su bulunmaktadır. Bu diş kaşıyıcılar buzdolabında soğutulması ile dişlere zarar vermeden dişlerinin kaşınmasına yardımcı olur.  

Diş Kaşıyıcı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Nelerdir?

Diş kaşıyıcıları satın alırken en çok dikkatli olunması gerekenlerden biriside sağlık açısından zararlı olmayan ürünler seçilmelidir. Diş kaşıyıcılar sürekli ağızla temas halinde olacağı için kaliteli ve sağlıklı ürünler tercih edilmektedir. Bir diğer özelliği ise kolay temizlenen yapıya sahip olması gerekir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer özelliği ise satın alacağınız diş kayıcıların bebeklerin ağzından büyük olması gerekmektedir. Diş kaşıyıcı daha farklı modellerini ve özelliklerini görmek için adresinden ulaşabilirsiniz.