Serenay Sarıkayadan şoke eden açıklama

Serenay Sarıkayadan şoke eden açıklama
Son zamanların en konuşulan önemli isimlerinden birisi olan Serenay Sarıkaya ile ilgili sıcak dakikaların yaşanılığı ortaya çıktı. Adı TV8'in fenomen programı olan Survivor ile anılmakta olan karizmatik oyuncu Kerem Bursin ile aşk yaşamakta olan son olarak da Medezir dizisinde rol almata olan Serenay Sarıkaya ölümden kıl payı dönenen yakışıklı oyuncu nejat işler ile sinema filminde oynayacak tüm ayrıntılar haberin detayında.

Son zamanların en konuşulan önemli isimlerinden birisi olan Serenay Sarıkaya ile ilgili sıcak dakikaların yaşanılığı ortaya çıktı. Adı TV8'in fenomen programı olan Survivor ile anılmakta olan karizmatik oyuncu Kerem Bursin ile aşk yaşamakta olan son olarak da Medezir dizisinde rol almata olan Serenay Sarıkaya ölümden kıl payı dönenen yakışıklı oyuncu nejat işler ile sinema filminde oynayacak tüm ayrıntılar haberin detayında.



Sevgilisi Kerem Bürsin’le Amerika’da uzun bir süre tatil yapan Serenay Sarıkaya setlere dönüyor. Güzel oyuncu Amerika dönüşü yeni bir filmde rol alacak.

Yönetmenliğini Umur Turagay’ın üstlendiği filmde başrolü Nejat İşler ile paylaşacak olan Serenay Sarıkaya sözleşmeye şöyle bir madde koydurdu: Soyunmam, sevişmem. Sadece öpüşürüm

Serenay Sarıkaya daha önce Nejat İşler'le Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de birlikte rol almıştı.


Ünlü oyuncu Seranay Sarıkaya kendisine açılan dava ile şokoldu. Serenay Sarıkaya’ya açılan davanın nedeni ise ajansından izinsiz olarakdizi ve reklamlarda oynaması oldu.

 

Serenay Sarıkaya’nın başı Esline Ajans ile dertte. SerenaySarıkaya içn izinsiz dizi ve reklamlarda oynadığı iddiasıyla hakkında 3 bin 500liralık alacak davası açıldığı ifade ediliyor.

 

Sözleşme imzaladığı Esline Ajans’dan izinsiz dizi vereklamlarda oynadığı iddiasıyla hakkında 3 bin 500 liralık alacak davası açılanSerenay Sarıkaya, önceki günkü duruşmada avukatı aracılığıyla davanın reddiniistedi.

 

Yaşı küçük olduğu için o tarihte yurt dışındaki bir yarışmahakkında bilgi almak için ajansa gittiğini ve güzellik yarışması formlarınıimzaladığını belirten Serenay Sarıkaya, ’Annem ve ben sadece güzellikyarışmasına katılacağım düşüncesiyle bazı evrakları okumadan imzalаdık. Aradan7 yıl geçtikten sonra ajansın komisyon istemesi iyi niyet kurallarınaaykırıdır’ dedi.

 

Serenay Sarıkaya

 

Serenay Sarıkaya (d. 1 Temmuz 1991, Ankara[1]), Türk oyuncuve model. 15 yaşındayken katıldığı bir güzellik yarışmasında jüri özel ödülünüaldı. Aynı yıllarda Plajda adlı bir sinema filminde rol alarak oyunculuğa adımattı.

 

İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazananSarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı. İlk kez Sinan Çetin’inPeri Masalı (2008) dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynıyıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı (2008) dizisinde ilkbaşrolünü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı (2008-2010)dizisinde rol almaya başladı. 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasındaGizem Memiç’in ardından ikinci oldu ve Türkiye’yi Miss Universe yarışmasındatemsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri (2010-2012) ve Medcezir(2013-2015) dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı.Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. AnkaraYanıyor filminde de rol aldi.

 

Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya,reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markalarında reklam yüzü oldu.2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki AltınKelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

 

Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1991’de Ankara’da Ümran Seyhan veMustafa Sarıkaya’nın çocuğu olarak dünyaya geldi.[2] Bir süre ailesiyleAntalya’da yaşayan Sarıkaya, 7 yaşındayken anne ve babası ayrılmasından sonrababasının başka bir evlilik yapması üzerine annesiyle birlikte İstanbul’dayaşamaya başladı.[3][4] Yanında babası olmadan büyüyen Sarıkaya birröportajında bu durum için "Bir kız çocuğunu, hele ki gelişim aşamasındababa faktörü bu kadar önemliyken, babasız büyütmek büyük olay." dedi.[5] Odönemde Antalya’da yaşayan ve İstanbul’da yaşama fikrinin korkutucu olduğunu dasöyleyen Sarıkaya, annesine oyunculuk yapmak istediğini söylemesi üzerineİstanbul’a taşındılar. [6] Lise eğitimini Antalya Saime Salih Konca Lisesi’ndetamamlayan Sarıkaya, üniversite eğitimi yurt dışında tamamlamak istemiş, ancaküniversite eğitimi almamıştır. Çocukken oyuncu olmayı düşünmeyen Sarıkaya,modellik yapmayı istiyordu.[7] Uzun süre voleybol oynadı ve bir dönembasketbolla ilgilendi. Ayrıca bir sürede tenis oynayan Sarıkaya, kariyeriöncesinde latin danslarıyla da ilgilendi.[8][9] 15 yaşındayken ÇekCumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’na katılanSarıkaya, yarışmada jüri özel ödülünü almasının ardından oyunculuk kariyerinebaşladı.[10]

Kariyeri

2006-12: Sinema filmleri ve diziler

 

2006 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa GençlerGüzellik Yarışması’nda jüri özel ödülü almasının ardından Şahin Alpaslan’ınyönettiği Şaşkın filminde rol aldı ve Itır karakterini canlandırdı.[11] 2008yılında Turkcell’in bir reklam filminde rol aldı ve yapımcılığını SinanÇetin’in yönetmenliğini de Murat Şeker’in yaptığı Plajda isimli ikinci sinemafilminde rol alan Sarıkaya, filmde Aslı karakterini canlandırdı. Ayrıcabaşrolünü yine Sinan Çetin tarafından yapılan ve Celal Çimen tarafındanyönetilen Peri Masalı isimli fantastik dizide iyilik perisi Talya karakterinicanlandırdı ve dizide Ayşen Gruda, Altan Günbay ve Şahap Sayılgan gibiisimlerle birlikte rol aldı.[12] Aynı yıl yine Sinan Çetin tarafından yapılanve Deniz Ergun tarafından yönetilen Limon Ağacı dizisinde Kaan Urgancıoğlu ilebirlikte başrolü paylaştı ve onuncu bölüm sonunda yayından kaldırılan dizidePeri karakterini canlandırdı.[13] Dizinin sona ermesinin ardından yine 2008yılında Tayfun Güneyer tarafından yaratılan ve Adnan Güler tarafından yönetilenAdanalı dizisinde rol almaya başladı. Başrolünü Oktay Kaynarca, Mehmet AkifAlakurt ve Selin Demiratar gibi oyuncuların paylaştığı dizide OktayKaynarca’nın kızı Sofia karakterini canlandırdı.[14] 2010 yılında düzenlenenMiss Turkey yarışmasında Gizem Memiç’in ardından ikinci olan Sarıkaya,Türkiye’yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ancakoyunculuk kariyerini devam ettirmek istemesinden dolayı yarışmadan çekilenSarıkaya’nın yerine Türkiye’yi Gizem Memiç temsil etti.[15][16] İkinci sezonunsonunda Adanalı dizisinden ayrılan Sarıkaya, yine 2010 yılında Şükrü Avşar’ınyapımcılığını, Murat Düzgünoğlu’nun ise yönetmenliğini yaptığı Lale Devridizisinde Yeşim Taşkıran karakterini üstlenerek Tolgahan Sayışman ve HaticeAslan gibi isimlerle başrolü paylaştı.[17] Dizinin bir bölümünde seslendirdiğibir şarkı büyük ilgi gördü ve albüm yapması için teklifler geldi. Sarıkaya, bukonuyla ilgili müziğe olan yeteneğini arkadaşının keşfettiğini ve sesinigeliştirmek için eğitim alabileceğini söyledi. Ayrıca bir röportajında albümteklifleri için "Teklifler doğru. Ücretler de fena değil. Ama şarkıcılıkyapmam, işim oyunculuk" dedi.[18][19] 2011 yılında Hoşçakal isimli birkısa filmde rol aldı.[20] 2012’de Lale Devri dizisinin ikinci sezonunda dizidenayrılmak isteyen Sarıkaya, sözleşmesi gereği üçüncü sezonunun başlarında ölerekdizeden ayrıldı.[21][22]

2013-günümüz: Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Medcezir ve diğerprojeler

 

Serenay Sarıkaya, çekimleri 2013 yılının Mayıs ayındabaşlayan, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi isimli dizinin ikinci sinema filmiolan Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde Melisa karakterini canlandırdı.[23][24]Aynı yıl Amerikan yapımı The OC dizisinden uyarlanan Medcezir dizisinde ÇağatayUlusoy ile birlikte başrolde yer alacağı açıklandı. Senaryosu Ece Yörençtarafından yazılan ve Ali Bilgin tarafından yönetilen dizide orijinali MarissaCooper olan Mira Beylice karakterini canlandırdı.[25] 2014 yılında Medcezir’debirlikte rol aldığı Hazar Ergüçlü ile birlikte Elidor markasının reklam yüzüoldu.[26] Bu kapsamda aynı yılın mart ayında yönetmenliğini İzlandalı yönetmenThor’un yaptığı bir reklam filminde yer aldı.[27] Aynı yıl Mavi Jeans’in yenireklam yüzü oldu ve iki yıllık bir sözleşme imzaladı.[28] Bu markanınilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için çekilen reklam filminde dünyaca ünlüBrezilyalı model Francisco Lachowski ile birlikte yer aldı. Aynı yılın eylülayında yine aynı markanın bir reklam filminde daha yer aldı. Aksiyonsahnelerinin yer aldığı reklam filmi üç günde çekildi.[29] 2015 yılında iseyine aynı markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için Kerem Bürsin ilebirlikte kamera karşına geçti. Sarıkaya ve Bürsin’in birlikte şarkıda söylediğireklam filmi izleyicilerden olumlu tepkiler aldı.[