Erkin Koray'ın Ardından Türk Rock Müziği Efsanesi Anıldı! Anma Etkinliği Düzenlenecek

Erkin Koray'ın Ardından Türk Rock Müziği Efsanesi Anıldı! Anma Etkinliği Düzenlenecek
Türk müziğinin önemli isimlerinden biri olan Erkin Koray'ın vefat haberi müzik dünyasını derin bir üzüntüye boğdu.

82 yaşında aramızdan ayrılan sanatçının Kanada'nın Toronto kentindeki bir hastanede yaşamını yitirdiği duyuruldu. Bu acı haberi duyan müzikseverler ve sevenleri, sosyal medya üzerinden taziye mesajları paylaşarak Erkin Koray'ı anmaya başladı.

Erkin Koray'ın kızı Damla Koray, babasının vefatının ardından bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Damla Koray, şu an için herhangi bir tören düzenlemeyeceklerini ve babasının anısına daha sonra bir etkinlik yapmayı planladıklarını belirtti. Bu açıklama, Erkin Koray'a duyulan sevgi ve saygının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösterdi.

Erkin Koray Anısına Hayranları ve Dostları İçin Özel Bir Etkinlik Düzenlenecek

Türk Rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray'ın vefat haberini duyuran Damla Koray, "Babamız için şu an bir tören düzenlemiyoruz. Ancak ilerleyen günlerde, hayranları ve arkadaşları için anlamlı bir etkinlik düzenlenecektir" açıklamasında bulundu. Koray, "Bu zorlu günümüzde nazik mesajlarınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz" dedi. Sanatçının müziği ve hatırası, ölümsüz bir miras olarak devam edecek.

Erkin Koray'a Duygusal Vedasında 'Benim İçin Yaptıklarına Minnettarım' Dedi

Damla Koray, babası Erkin Koray için sosyal medya üzerinden paylaştığı duygusal mesajda, "Babam... Baba'mız... Canımın taa içi, ben kızın ve seni Baba deyip bağrına basan, canlar, güzel enerjimizi, sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eksik etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet. Doğrusu hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam; Anadolu Rock'ın mucidi, sevgili babam... Benim için yaptıklarına minnettarım. Ne desem hakkını vermiş olmam. Eminim, senin çocuklar da ülkelerini, kültürlerini ve onlara layık gördüğün cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacaktır. Hakkını helal et. Seni çok ama çok seven kızın Damla" sözleriyle babasına veda etti.

Müzikleriyle Anılmaya Devam Edilecek!

Erkin Koray, Türk rock müziğinin öncülerinden biri olarak kabul edilirken, "Anma Arkadaş" ve "Cemalim" gibi unutulmaz şarkılarıyla kalbimize dokunmaya devam edecek. Sanatçının müziğinin yanı sıra kişiliği ve duruşu da müzikseverler tarafından takdirle anılacaktır. Onun müziği ve mirası Türk müziğinde her zaman yaşayacak ve iz bırakmaya devam edecek.