Oya Aydoğan'ın durumu hakkında son haberler

Oya Aydoğan'ın durumu hakkında son haberler
Oya Aydoğan'ın sağlık durumuyla ilgili yattığı hastaneden yeni açıklamalar geldi. Sanatçının beyninde ödem oluştuğu gelen son haberler arasında..İşte Oya Aydoğan'ın son durumuna dair o kritik açıklamanın detayları..
Boğazına takılan patatesi çıkartmaya çalışırken aort damarı yırtılan ünlü oyuncu Oya Aydoğan’ın kanamasının durdurulduğu, ancak bu kez de beyninde ödem oluştuğu belirtildi. Hayati tehlikesi devam eden Aydoğan, 48 saat daha uyutulacak.

Tedavi gördüğü hastanede başhekimlik tarafından yapılan açıklamada, ünlü oyuncunun dün çekilen beyin tomografisinde ödem tespit edildiği belirtildi. Liv Hospital Başhekimi Op. Dr. Adil Tanık, sanatçının tedavisinde görev alan hekimlerle yaptığı ortak basın toplantısında, Oya Aydoğan’ın tedavisinin devam ettiğini, tespit edilen ödem nedeniyle izlemeye alındığını ifade etti. Ünlü oyuncu Oya Aydoğan’ın kanamasının durdurulduğunu, ancak ödem nedeniyle hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydeden Tanık, “Oya Aydoğan hanımefendinin yoğun bakımda tedavisi sürmektedir. Hep şunu anlatmaya çalışıyoruz, çok pozitif, çok negatif konuşmak istemeyiz. Doğru bildiklerimizi söylüyoruz. Hastamızın durumu gerçekten ciddidir. Hastanın beyin ödemi söz konusudur. Beyin ödeminin bundan sonraki aşamada nasıl seyredeceğini bizler de tedavileri uygulamakla beraber bilememekteyiz” dedi.

Op. Dr. Adil Tanık, hastalığın sanatçıda kalıcı hasar bırakıp bırakmayacağına ilişkin yöneltilen soruya, “Kalıcı hasar da yine bilemediğimiz bir unsur. Biz, öncelikle şimdiki hayati fonksiyonların kaybolmaması için çaba sarf ediyoruz. Kalıcı hasar ile ilgili çalışmalar sonraki aşamada değerlendireceğimiz düşüncelerdir” cevabını verdi.

Başhekim Op. Dr. Tanık, sözlerini şöyle noktaladı:

“Belli aralıklarla beynin durumunu kontrol ediyoruz. Halen hastanın tüm vücutsal parametreleri, çeşitli kan tetkikleri ve bağlı olduğu cihazların üzerindeki bir takım numunelik değerleri takip edilmekte. Şu an biz hayati tehlikesi süren bir hastanın tedavisini sürdürmeye çalışıyoruz. 48 saat aşamasında hastanın parametreleri iyiye doğru gitmişti hastamızın. Bugün yaptığımız görüntüleme sayesinde beyin ödeminin boyutunu öğrendik. Beyin ödeminin boyutunu öğrendikten sonra en azından bir 48 saat daha hastanın gerek uyutularak ve anti-ödem tedavisi verilerek izlenmesi gerekmekte. Bunun sonucundan sonra, yani yarın öğleden sonraki saatlerden bahsediyorum; hastamızın durumu el verdiği taktirde görüntülemeler yapıp, hasta hakkında yeni bilgiler elde etmeyi istiyoruz. Beyindeki bizim hayati anlamda son derece önemli. Beyin ödemi konusunda maalesef izleme aşamasındayız. İlerleyip ilerlemeyeceğini zaman gösterecek. Uyandırılması elbette beyindeki ödeme bağlı.”