Game Of Thornes 5.Sezon final bölümü ile trend topic oldu sosyal medyayı salladı!

Game Of Thornes 5.Sezon final bölümü ile trend topic oldu sosyal medyayı salladı!
Game Of Thornes 5.Sezon final bölümü ile trend topic oldu sosyal medyayı salladı!!Tüm dünyanın merakle izlediği dizi Game Of Thornes 5.sezon 10çbölüm ile ekranlara bir yıllık veda etti.Dizinin final bölümü tüm dünyayı sallarken sosyal medya adeta çalkalandı.
 Game Of Thornes 5.Sezon final bölümü ile adeta dünyayı salladı!Tüm dünyanın merakle izlediği dizi Game Of Thornes 5.sezon 10çbölüm ile ekranlara bir yıllık veda etti.Dizinin final bölümü tüm dünyayı sallarken sosyal medya adeta çalkalandı.

 Game Of Thornes 5.Sezon final bölümünde Jonh Snow'un öldürülmesi büyük tepki çekti.Jonh Snow adı günlerce Twiter'da trend topiç oldu.

George R. R Martin’in kitabından uyarlanan Game Of Thrones 5. sezon 10. bölümüyle ekranlara şimdilik veda etti. Dizinin final bölümünün en çok konuşulan anlarından biri de hiç kuşkusuz Lena Headey’in canlandırdığu Cercei Lennister karakterinin "Utan Yürüyüşü" sahnesi oldu. Game Of Thrones 5. sezon son bölümünde ekrana gelen "Utan Yürüyüşü" 13. yüzyıl Fransa’sına dayanıyor. Yalan söylemek ve hırsızlık gibi suçların cezası olan "Utan Yürüyüşü" cezası ile kişiler hapse atılmıyor ancak toplum içinde çırılçıplak soyulup yürütülüyor. Game Of Thrones 5. sezon 10. bölümünün tek konuşulan sahnesi bu değildi elbette, dizinin en sevilen ismi Jon Snow karakterinin öldürülüşü oldu.

 

UTANÇ YÜRÜYÜŞÜ NEDİR?

Kökleri 13. yüzyıl Fransa’sına dayanan Utanç Yürüyüşü, bir çeşit cezalandırma yöntemidir. Yalan söylemek ve hırsızlık yapmak, zina gibi suçlarda kişiler, hapse atılmaz ancak toplum içinde çırılçıplak yürümek için cezalandırılıyordu. Bu ceza şekline utanç yürüşü deniliyordu. O dönemlerde kişinin saygınlığı toplum içindeki kabul edilebilirliği ile doğru orantılı olduğundan, zina gibi "kabul edilmesi mümkün olmayan" suçlar, "utanç yürüşü" ile cezalandırılıyordu.

GAME OF THRONES 5. SEZON FİNAL BÖLÜM ÖZETİ

Game Of Thrones 5. sezon finali olan "Mother’s Mercy (Anne’nin Merhameti)" bölümünde, Yediler’i güçlendirip, kendi kazdığı kuyuya düşen Cersei Lannister, Kızıl Kale’ye geri dönebilmek için "itirafı" kabul etti ve utanç yürüyüşüyle cezalandırıldı. Henüz erişkin bir ejderha olmayan Drogon, aldığı mızrak yaralarından sonra Khaleesi’yi resmen dünyanın bir ucuna götürdü. Theon ise Game Of Thrones son bölümünde Sansa’ya nihayet yardım etmeye karar verdi. Brienne, Renly Baratheon’un ağabeyi ve kısmen katili sayılan Stannis Baratheon ile karşı karşıya geldi. Game Of Thrones 5. sezon finalinin en çarpıcı sahnesi ise kuşkusuz Özgür Halk’a olan düşkünlüğü sebebiyle Gece Nöbeti’nin hedefi haline gelen, Lord Kumandan’lığa yükselen,Jon Snow’un öldürülmesi oldu.