Vanlı şehidini binlerle uğurladı

Vanlı şehidini binlerle uğurladı
Van'da meydana gelen patlamada şehit düşen Ferhat Arslan, binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Sabah saatlerinde Van Jandarma Filo Komutanlığında düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan'ın cenazesi Yukarı Nurşin Camisine getirildi. Burada Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın kıldırdığı cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi yaklaşık iki kilometre boyunca omuzlarda taşınarak Akköprü mezarlığına getirildi.

Yol boyunca cenazeye katılanlar tekbir ve salavat getirirken, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’, ‘Hainler için yaşasın cehennem’, 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir‘, ‘Vatan sana canım feda’ sloganları atıldı. Defin sırasında şehidin yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı dökerken, 17 yaşındaki oğlu Muhammed Arslan’ın vakurlu duruşu dikkatlerden kaçmadı.

Defin işlemlerinin ardından şehidin kabri başından ayrılmayan kızı Esra Arslan’ın “Anne bak babam cennette gitti. Peygamber Efendimizin yanına gitti. Bak ne güzel, güller gibi kokuyor” sözleri törene damga vurdu.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve askeri erkan ile binlerce vatandaşın katıldığı tören, defin işlemlerinin ve okunan duanın ardından sona erdi. Bu arada Akköprü mezarlığının çevresinde bulunan binalara Türk bayraklarının asıldığı gözlenirken, cenaze töreninde de dev bayraklar açıldı.