Tüm öğrencilere duyuruldu! Okulların ne zaman açılacağı belli oldu

Tüm öğrencilere duyuruldu! Okulların ne zaman açılacağı belli oldu
IMEI Kayıtlarında ciddi yoğunluk yaşanan bir dönemdeyiz! Yoğunluktan sorunlar ardı ardına sıralanıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Son günlerde IMEI kayıt ücretlerindeki zam, Türkiye'de büyük bir soruna yol açtı. IMEI kaydı yaptırmak isteyenler yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşadı ve şikayetler bir haftada 93 kat arttı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, yurt dışından gelen yolcuların beraberlerinde getirdikleri telefonlarda IMEI kayıt ücreti 20 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

imei kaydı

IMEI kaydı için ödeme yapan kullanıcılar, sınır kapılarında ve ödeme noktalarında uzun kuyruklarla karşılaştı. Bazı kullanıcılar ise ödemelerini yapmalarına rağmen "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" hatasıyla karşılaştıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan bir özerk kamu kurumuna göre, şikayetler bir haftada 93 kat artış gösterdi. GSM operatörlerindeki şikayetler %51, cep telefonu markalarındaki şikayetler ise %23 oranında yükseldi. Kullanıcıların %35'i ise sorunlarını platform üzerinden çözebildi.

imei

Bu kararla birlikte IMEI kayıt ücretleri 8 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. 2015 yılından bu yana yurt dışından şahsi kullanım için getirilen telefonlara uygulanan harç bedeli toplamda %15,110 arttı.

IMEI kaydı, yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için BTK tarafından kayıt altına alınması işlemidir. Yurt dışından getirilen ve yanınızda bulunan cihazınızın IMEI kaydını yaptırmak zorunludur.

IMEI kaydı yapılmayan cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün boyunca kullanılabilmektedir. Ancak belirtilen süre içinde kayıt yapılmayan cihazlar, kayıt dışı oldukları için iletişime kapatılmaktadır.