Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve'den yeni eğitim öğretim yılı mesajı
2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması münasebetiyle Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve bir açılış mesajı yayınladı. Hem öğrencilere hem de öğretmenlerine mesajında yer veren İl Müdürü Hasan Tekve, özellikle pandemide kurallara uyulması hususuna dikkat çekti.

İşte İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve'nin mesajı

Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz sevgili çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim camiası; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alışılmadık bir süreçten geçerken; dünyada dengelerin yeniden sağlanmaya başladığı, bilimin rehberliğinde yavaş yavaş normal hayata geçişin gerçekleştiği bu günlerde, ülkemizde de yüz yüze eğitime başlıyoruz.

          Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına omuz verebilmek, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ancak eğitimle mümkündür. 

          Sevgili çocuklar!

          Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelesinde en büyük güç kaynağı; sizlersiziniz. Kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, bizim geleceğimizin teminatı ve yarınlarımızın umudusunuz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve daha güçlü yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz.

          Bizlerin en büyük dileği, sizlerin başarılarının ve mutluluğunun daim olmasıdır. Bizler inanıyoruz ki; hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir makam yoktur. Her dönemde dünyayı güzelleştiren yegâne şey, siz çocuklarımızın tebessümüdür.

          Değerli veliler!

          Çocuklarımızın salgın sürecinde psikolojik sağlamlığını güçlendirmek ve onların okula uyumlarını desteklemek için gereken tüm hazırlıkları canla başla çalışarak yaptık, salgın sürecini önleyici tüm tedbirleri aldık. Hayat geçmiş normallerine dönene kadar eskisine göre belki iki kat daha dikkatli, iki kat daha sorumluk sahibi olmamız gerekecek. Bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sizlerin; eğitimi bir millet ödevi olarak kabul edip umutla ve hevesle, bütün yapabildikleriniz ve katkı sağlayabildiklerinizle her zaman olduğu gibi yanımızda olmanızdır.

          Değerli meslektaşlarım!

          Sizler zaten evlatlarımızın hayatlarına ışık olabilmek için daha en baştan o sorumluluğu severek üstlendiniz. Çocuklarımız sizleri, sizler de çocuklarımızı çok özlediniz. Dijital eğitimde ne kadar önemli adımlar atmış olursak olalım uzaktan eğitim, bir sınıf içerisinde öğrencinizin gözünün içine bakarak ders anlatmanın yerini tutamaz. Bundan sonraki süreçte desteğinizi ve iş birliğinizi esirgemeyeceğinize ve çocuklarımızın parlak bir geleceğe ulaşmaları için üstün bir çaba sergileyeceğinize olan inancım tam.

          Bu duygu ve düşüncelerle; 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı'nın Van eğitim camiamız başta olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı ve başarılı bir yıl olarak geçmesini temenni ediyorum.