ÖSYM YGS 2016 başvuruları yarın başlıyor

ÖSYM YGS 2016 başvuruları yarın başlıyor
ÖSYM YGS 2016 başvuruları yarın başlıyor başvuru ne zaman bitecek?detaylar haberimizde..
ÖSYM YGS 2016 başvuruları yarın başlıyor başvuru ne zaman bitecek?detaylar haberimizde..

 Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru dönemi yarın başlayacak ve 20 Ocak'a kadar devam edecek. YGS ise 13 Mart 2016'da yapılacak. 
ÖSYM'nin internet sitesinde, sınava girecek adayları başvuru, sınav öncesi, anında ve sonrasında yapacakları konusunda bilgilendirmek için "2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Aday El Rehberi" yayınlandı. 

Buna göre, engelli adaylar ile sağlık sorunu bulunan adaylar, bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile başvuru süresi içerisinde ÖSYM’ye bildirerek, kendilerinin özel bir salonda sınava alınmalarını talep edebilecek. 

Bir ortaöğretim kurumunda örgün eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar, başvurularını kendi okullarında yapabilecek. Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar ise okul müdürü tarafından ÖSYM'nin belirlediği başvuru merkezine yönlendirilecek. 

Açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan ya da var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş başvuru merkezlerinde yapacak. Adayların, daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlamaları gerekiyor.