ÖSYM 2015 LYS Sınav sonuçları açıklandı mı!LYS sonuçları ne zaman açıklanacak!İşte detaylar

ÖSYM 2015 LYS Sınav sonuçları açıklandı mı!LYS sonuçları ne zaman açıklanacak!İşte detaylar
2015 LYS Sınav sonuçları açıklandı mı?Ne zaman açıklanacak?İşte detaylar..LYS Maratonu sona erdikten sonra öğrencilerin sınav sonuçlarını merakları devam ediyor.Heyecanlı bekleyiş devam ederken nefeslerde tutulmuş durumda.Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak
 LYS 2015 Sınav sonuçları açıklandı mı?Ne zaman açıklanacak?İşte detaylar..LYS Maratonu sona erdikten sonra öğrencilerin sınav sonuçlarını merakları devam ediyor.Heyecanlı bekleyiş devam ederken nefeslerde tutulmuş durumda.Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak

13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen LYS'nin ardından sınavda ter döken adaylar LYS sonuçlarının yanı sıra LYS sorularının açıklanmasını da merakla bekliyordu. Adayların LYS soruları için fazla bir süre beklemesine gerek kalmadı. LYS soruları sınavların gerçekleştirilmesinin ardından bir süre sonra açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan LYS soruları Aday İşlemleri Sistemi'nden adayların erişimine açıldı. 

Lisans Yerleştirme Sınavı'na giren öğrenciler merakla açıklanacak sonuçları bekliyor. Öğrenciler sosyal medya hesapları üzerinden ÖSYM'yi tweet yağmuruna tutuyor. Ancak ÖSYM'den LYS sınav sonuçları hakkında bir açıklama yapılmadı.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. ÖSYM Başkanı Demir açıklamasında, "Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız" dedi.
ÖSYM, yanlış olduğu iddia edilen sorularla ilgili olarak da, inceleme başlattı.
Başta kimya soruları olmak üzere tüm iddiaları ciddiye alarak, soruları yeniden inceliyor.
 
İptali gerektiren soru varsa iptal edilerek, yargıya gidilmesine gerek kalmayacak bir durum yaratılmaya çalışılıyor…
 
Sonuçların, eğer ekstra bir sorun yaşanmazsa hafta başında açıklanması bekleniyor…