LYS 4 sona erdi adaylar soruları değerlendiriyor

LYS 4 sona erdi adaylar soruları değerlendiriyor
LYS 2016 maratonu başladı. Adaylar sınavda ter dökerken sorular zor muydu kolay mıydı? Sınava giren üniversite adayları ne diyor? Felsefe, coğrafya ve tarih soruları nasıldı? Adaylar değerlendiriyor. İşte detaylar...
LYS 2016 maratonu ilk bölümüyle sona erdi. LYS 4'ten sınava giren adaylar sınava heyecanı yaşarken bu bölümlerden nereler tercih edilir? Sınava soruları nasıldı? Adaylar sınav sorularını değerlendiriyor.

YGS'de barajı geçen adayların gireceği LYS sınav maratonu başladı. Adaylar, bugün LYS-4'e (Sosyal Bilimler Sınavı) girdi. Sınav sabah 10.00'da başladı ve 12:35'te sona erdi. LYS-4'te, tarih testi, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi yer aldı. ÖSYM LYS çıkmış sınav sorularını incelemek ve çözmek içim haberimizi inceleyebilirsiniz

LYS 4 SOSYAL BİLİMLER SORULARI NASILDI?

Adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken LYS 4 sınav soruları nasıldı? Coğrafya mı tarih mi daha zordu? Adaylar sınav sorularını kendi değerlendiriyor. ÖSYM tarafından sorular ne zaman hazırlanacak? İşte detaylar... LYS'de soru iptalinin olup olmadığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

LYS TARİH SINAVLARINDA MEZUNLAR SON SINIFLARDA OKUYANLARDAN DAHA BAŞARILI

“Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında (ÖSYS) genel olarak Lise son sınıfta okuyan öğrenciler daha başarılı oluyor. Ancak bu Tarih sınavları için geçerli değil. 2010 yılından geçtiğimiz yıla kadar 6 Tarih sınavının test ortalamaları değerlendirildiğinde mezunların son sınıfta okuyan öğrencilere göre bariz bir şekilde daha başarılı olduğu görülmektedir" diyen Atasoy, açıklamalarına şöyle devam etti: “Soru sayısı değişmemesine rağmen ve her yıl 44 soru sorulmasına rağmen, genel test ortalaması 2010 yılında 17,3 iken 2015 yılında 13,1'e kadar gerilemiştir ancak değerlendirilen her yıl mezunların orta öğretim kurumlarının son sınıfında okuyanlara göre başarılı olduğu görülmektedir. 2010 yılında son sınıf öğrencilerinin test ortalaması 16 iken mezunların 18,5 idi. Geçtiğimiz yıl da son sınıf öğrencilerinin ortalaması 12,7 iken mezunların not ortalaması 13,6 idi.

LYS 4 SONUÇLARIYLA HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLİR?

TS-1: Coğrafya Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Tanıtım ve Medya, Radyo Televizyon, Gazetecilik  TS-2: Tarih Öğretmenliği, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği, Sanat Tarih.

LYS-4’ te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-2 testinde 14 soru bulunacak ve 25 dakika cevaplama süresi verilecektir. felsefe Grubu ile din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 45 dakika cevaplama süresi verilecektir.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE BUNLARA DİKKAT!

Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, ancak tek cevap kağıdı kullanılacaktır. Sözel öğrencileri için iki puan türü hesaplanacaktır. TS-1 ve TS-2 puan türü. TS-1 : Sosyal Programlar için kullanılacak puan türüdür. Radyo, Sinema T.V, Halkla İlişkiler vb. bölümler tercih edilebilir. TS-2 : Türkçe, Edebiyat ve Tarih programları için kullanılır. Türkçe Öğretmenliği, Tarih vb. bölümler tercih edilebilir.