LYS 2015 Tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu!

LYS 2015 Tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu!
LYS 2015 Tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu!LYS 2015 tercihlerini yapan öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ederken sonuçların açıklanacağı tarih de belli oldu.
 2015 LYS Tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu!LYS 2015 tercihlerini yapan öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ederken sonuçların açıklanacağı tarih de belli oldu.

 Edinilen bilgiye göre, LYS 2015 tercih sonuçlarının 27 Temmuz 2015 pazartesi gününe kadar açıklanması bekleniyor.

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek yerleştirme sonuçlarını ile öğrenebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Radikal'de yer alan habere göre, 2015-ÖSYM merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER E-KAYIT DA YAPTIRABİLECEK

Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.