Dereceye girenlere Vali Balcı'dan ödül

Dereceye girenlere Vali Balcı'dan ödül
Kitap Van Projesi kapsamında ilk kez düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri  Vali Ozan Balcı tarafından törenle verildi.

Selahaddin Eyyübi İMKB Anadolu Lisesinde yapılan törende konuşan Vali, etkinliğe katılan ve dereceye giren öğrencileri kutladı.

KİTAP OKUMAYA ÖZEL ZAMAN AYIRALIM

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Vali, “Kitap okumaya, yemek yemeğe, su içmeye ayırdığımız gibi özel zaman ayırmalıyız. Çocuklarımıza bu alışkanlık kazandırılmalı ve devam ettirilmeli. Çünkü çocuk okuyucusu olmayan toplumların yetişkin okuyucusu olmaz. Akademik anlamda başarılı olmak için de kitap okumak lazım. Kitap okumak insanın hayal dünyasını genişletir, ufkunu açar. Van kitabın yeni başkenti. Bu anlamda okullarda her gün 1 saat kitap okunuyor. 1 milyon kitap alıyoruz. Okul kitaplıklarını zenginleştiriyoruz. Van’ın bütün okullarında güzel bir kütüphane olacak. Bütün okullarımızı TÜBİTAK kitaplarıyla buluşturduk. Ancak sadece kitap almak yetmiyor. Okutmak lazım. Bu okuma etkinliklerimiz ve ödül törenlerimiz büyüyerek devam edecek. 13 tane ilçemizde bebek ve çocuk kütüphanesi yaparak bir ilke imza atıyoruz. Yeni bir il halk kütüphanesi yapıyoruz. İlçe kütüphanelerini zenginleştiriyoruz. Bütün kamu kurum kuruluşlarına kitap alıyoruz. Tematik okullarımızın kütüphanelerini uygun kitaplarla donatıyoruz.” Dedi.

Konuşmanın ardından Vali Balcı dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Ödül törenine Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.