AÖF 2015 Tek ders sınav sonuçları açıklandı mı!Heyecanla bekleniyor

AÖF 2015 Tek ders sınav sonuçları açıklandı mı!Heyecanla bekleniyor
AÖF 2015 Tek ders sınav sonuçları açıklandı mı?Heyecanla bekleniyor..Sadece tek bir dersten başarısız olan AÖF öğrencileri 27 Haziran'da AÖF tek ders sınavına girdi. Tek ders sınavı soru ve cevap anahtarı yayınlandı. Peki AÖF tek ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm ayrıntılar..
 AÖF 2015 Tek ders sınav sonuçları açıklandı mı?Heyecanla bekleniyor..Sadece tek bir dersten başarısız olan AÖF öğrencileri 27 Haziran'da AÖF tek ders sınavına girdi. Tek ders sınavı soru ve cevap anahtarı yayınlandı. Peki AÖF tek ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm ayrıntılar..

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı olup 2014-2015 öğretim yılının güz dönemi ya da bahar döneminde sadece bir (1) dersten başarısız olan ve bu dersini geçtiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı 27 Haziran tarihinde yapıldı. 
 
Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Tek ders sınav sonuçları açıklandığında AÖF ile eşzamanlı olarak sonuçlarınızı haberimizden görüntüleyebilirsiniz.
 
 
AÖF TEK DERS SINAVI SORU VE CEVAPLARI
 
TEK DERS SINAV NOTU NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?
 
Tek ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir. Sınav sonucunda hesaplanan başarı notuna göre, öğrencinin harf notunun belirlenmesinde ise ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınır.
 
Hangi nedenle olursa olsun, tek ders sınavına katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Sınava girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerlidir.
 
SINAV GEÇME NOTLARI
 
84 – 100 AA 4,00 Geçti
 
77 – 83 AB 3,70 Geçti
 
71 – 76 BA 3,30 Geçti
 
66 – 70 BB 3,00 Geçti
 
61 – 65 BC 2,70 Geçti
 
56 – 60 CB 2,30 Geçti
 
50 – 55 CC 2,00 Geçti
 
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
 
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
 
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
 
0 – 32 FF 0,00 Kaldı
 
 
DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET
 
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II ve Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/dersleri için ders transferi ve muafiyet başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.
 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen ders/dersleri alıp başaran ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;
 
I. AŞAMA: www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları 6 – 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.
 
II. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 6 – 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.
 
Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı iken yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış ya da mezun olmuş öğrencilerin kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri, ilgili Fakülte tarafından yapılır.
 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunan, T.C. kimlik numarası bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için 6 – 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvuracaklardır.